Na Záhorí týral dvojročné dievčatko. 35-ročný Michal sa prvýkrát postavil pred súd


Foto: Na Záhorí týral dvojročné dievčatko. 35-ročný Michal sa prvýkrát postavil pred súd Foto: pixabay.com

Hrôzostrašný prípad domáceho násilia zo Záhoria. Dvojročné dievčatko týral partner jej matky. 35-ročný Michal sa dnes prvýkrát postavil pred súd. Dieťa mal týrať niekoľko mesiacov a v prípade dokázania viny mu hrozí trest 7 až 15 rokov za mrežami. Informovala o tom TV Markíza

Dievčatko našli minulý rok v auguste. Keď záchranári prišli do rodinného domu vo Veľkých Levároch, ostali zhrození. Dieťa nereagovalo, na viacerých miestach malo modriny a popáleniny, ktoré mali byť spôsobené cigaretami. 

Matka o tom vedela

Michal sa mal o dievča starať v čase, keď jej mama chodila do práce a záchranárom tvrdil, že len spadla z postele, stromu či schodov. Svoje výpovede časom menil. Dievčatko následne hospitalizovali v Národnom ústave detských chorôb v Bratislave. 

Susedia navyše tvrdili, že bol partner matky zapletený aj do majetkovej trestnej činnosti či drog. Prokurátor tvrdí, že Michal dieťa týral niekoľko mesiacov a z jej zranení bolo zrejme, že to robil mimoriadne hrubým a traumatizujúcim spôsobom. 

Prípad riešia aj sociálni pracovníci, rodina obžalovaného odmieta, že by sa Michal dopustil domáceho násilia. Sudkyňa v uznesení napísala, že matka o týraní vedela, ale nijako mu nezabránila. 

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu