Odišla osobnosť Dúbravky. Jozef Petrovský sa okrem športu venoval aj novinárčine


Foto: Odišla osobnosť Dúbravky. Jozef Petrovský sa okrem športu venoval aj novinárčine Foto: FB Dúbravka - mestská časť Bratislavy

Novinár, športovec, športový funkcionár, aktívny Dúbravčan. Tak poznali obyvatelia bratislavskej mestskej časti Jozefa Petrovského. O úmrtí známej osobnosti vo veku nedožitých 77 rokov informovala dúbravská samospráva na sociálnej sieti.

Šport bol záľubou Jozefa Petrovského počas celého života. „V našej mestskej časti odovzdával svoje bohaté skúsenosti hlavne ako predseda Dúbravského športového klubu. Mal veľký záujem o šport na našich školách, ktoré sa mu samotným športom darilo spájať. Spolu s telocvikármi vytvoril aktívnu skupinu ľudí, ktorej výsledkom boli rôzne vydarené súťaže. Po každej takejto akcii vždy pripravil pre všetkých spoločné posedenie, ako vďaku za ich pomoc, prípadne rozhovor, ktorý otváral nové možnosti,“ uviedla podrobnosti o aktivitách Jozefa Petrovského dúbravská samospráva.

Aktívny Dúbravčan sa spolupodieľal tiež na vzniku Galavečera kultúry, športu a osobností mestskej časti, pracoval tiež v mediálnej komisii miestneho úradu a písal do dúbravských novín. V ostatnom období pripravoval športové akcie pre seniorov, medzi jeho obľúbené aktivity patril v poslednom čase bowling. Za svoju činnosť získal niekoľko ocenení.

„Jožko, ďakujeme Ti veľmi pekne za Tvoj priestor, ktorý si venoval Dúbravke. Zostalo po Tebe veľa a urobíme všetko, čo je v našich silách, aby to práve vďaka Tebe ostalo dlho živé. Vyjadrujeme úprimnú sústrasť najbližšej rodine i smútiacim pozostalým,“ rozlúčila sa metská časť s Jozefom Petrovským.

Zdroj: Dúbravka - mestská časť Bratislavy