Prístavný most v Bratislave bude od pondelka čiastočne uzavretý. Rátajte s dopravnými obmedzeniami


Foto: Prístavný most v Bratislave bude od pondelka čiastočne uzavretý. Rátajte s dopravnými obmedzeniami Foto: Bratislavský kraj

Na Prístavnom moste v Bratislave bude od pondelka 8. júla prebiehať rekonštrukcia. V rámci nej sa má vymeniť mostný záver za novú verziu, ktorá má predísť hluku pri prejazde vozidiel. Práce majú trvať maximálne 48 dní. Treba rátať s dopravnými obmedzeniami. Informuje o tom portál tvnoviny.sk.

„Mostný záver, ktorý je na ľavobrežnej estakáde osadený zhruba štyri desaťročia, v súčasnosti už nespĺňa jeho technické požiadavky na pohybové vlastnosti mosta a hlučnosť,“ priblížil dôvod rekonštrukcie podpredseda a prevádzkový riaditeľ Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Rastislav Droppa.

Pokiaľ by k výmene nedošlo a pôvodný záver by sa porušil, malo by to dlhodobé následky. Musela by sa znížiť rýchlosť, v dôsledku čoho by bol prejazd nepohodlný a zdržujúci. Zároveň neskoršia výmena by bola nevýhodná aj z finančného hľadiska.

Práce na moste budú prebiehať v dvoch etapách. „V prvej etape sa vymení mostný záver v ľavom a čiastočne v pravom jazdnom pruhu ľavého pásu, v druhej etape sa bude pracovať v odstavnom a čiastočne v pravom jazdnom pruhu ľavého jazdného pásu,“ informovala NDS.

Výmena bude prebiehať v 5,22 kilometri diaľnice D1 v ľavom jazdnom páse v smere do Petržalky. Počas prác bude doprava vedená v dvoch jazdných pruhoch okolo pracoviska. Pre ľavý jazdný pás smerom do Petržalky bude platiť znížená rýchlosť na maximálne 60 kilometrov za hodinu. V pravom jazdnom páse smerujúcom do Trnavy bude doprava prebiehať v štandardnom režime bez rýchlostných obmedzení.