Policajti zaznamenali viacero podvodných telefonátov. O hotovosť a cennosti prišli dve seniorky


Foto: Policajti zaznamenali viacero podvodných telefonátov. O hotovosť a cennosti prišli dve seniorky Foto: unsplash.com

Podvodníci stále skúšajú svoje techniky na bratislavských senioroch. Na sociálnom médiu informujú o tom, že počas dnešného a včerajšieho dňa zaznamenali až šesť podvodných telefonátov, ktorými sa podvodníci snažili zmocniť financií a cenností.

„Vo všetkých prípadoch sa jednalo o dobre známu legendu o policajtovi a páchateľoch trestnej činnosti, ktorí si vyhliadli práve seniora, aby ho upozornili na hrozbu okradnutia,“ vysvetlila polícia a dodala, že sa seniorov sa pýtajú, koľko financií majú v domácnosti.

Našťastie až päť seniorov neuverilo podvodníkom a podozrivý telefonát sa rozhodli nahlásiť na bezplatnej linke 158 alebo osobne na polícii. V jedno prípade však seniorka z bratislavského druhého okresu podvodu podľahla, kvôli čomu prišla o hotovosť vo výške 15 700€.


Podobnému podvodu naletela aj ďalšia seniorka, ktorá prišla dokopy o 17 900€. Polícia o tomto prípade informovala v inom príspevku. Falošná policajtka ju mala naviesť, aby hotovosť a cennosti nechala pri jednom z rodinných domov na Svätovojtešskej ulici v Bratislave.


Z tohto dôvodu policajti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave opätovne vyzývajú občanov, aby svojim blízkym a známym vo staršom veku vysvetlili podvodné praktiky a dali im rady, vďaka ktorým sa nestanú obeťami podvodníkov.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: