VIDEO: Jedna z Top sestier Slovenska je z Národného onkologického ústavu v Bratislave. Pozrite si radosť jej kolegýň


Foto: VIDEO: Jedna z Top sestier Slovenska je z Národného onkologického ústavu v Bratislave. Pozrite si radosť jej kolegýň Foto: Národný onkologický ústav

Sestra Martina Švenková získala ocenenie Top sestry 2024 v katégórii internistické odbory. V súťaži sa zúčastnilo viac ako 200 sestier z celej krajiny a o víťazkách rozhodlo hlasovanie. Ocenenie získalo deväť sestier vo viacerých kategóriách.

„Pozrite si bezprostrednú reakciu našich sestričiek na Oddelení ambulantnej chemoterapie, keď sa dozvedeli, že naša Martinka Švenková zvíťazila v ankete Top sestry na Slovensku 2024. Z celého srdca gratulujeme,“ objavilo sa na facebookovom profile Národného onkologického ústavu. Radosť kolegýň ocenej sestry si môžete vychutnať aj vy:


„Mám rada ľudí. Moja intuícia mi vždy napovie už z prvej vety, nenápadnej mimiky, čo pacient práve potrebuje, keď mu podávam chemoterapiu. Niekedy stačí letmý dotyk ruky, nežný pohľad, že chápem jeho obavy, či ho len vypočuť, jednoducho byť pri ňom,“ opísala svoj vzťah k pacientom Martina Švenková pri nominácii do súťaže.

Prezradila aj to, že na povolaní zdravotnej sestry ju odmala priťahoval ich úbor. „Vždy sa mi páčili uniformy. Spočiatku tie zelené. Mojím veľkým vzorom bol otec, vojak z povolania. Málo čo ho vyviedlo z miery, rovnako ako aj mňa. Viem, že kde je vôľa, tam je i cesta.“

Martina Švenková pracuje v Národnom onkologickom ústave 28 rokov. Popri zamestnaní si vyčistí hlavu behom a rada má aj prácu v záhrade. „Martina vyniká svojím citlivým prístupom k onkologickým, krehkým pacientom. Má pozitívny prístup k práci a k inovatívnym metódam v našej nemocnici. Charakterizuje ju prirodzená ochota pomáhať pacientom aj kolegyniam,“ povedala o ocenenej sestre námestníčka pre ošetrovateľstvo ústavu Katarína Zanchetta.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: