Čistky v STVR? Nový riaditeľ vyhodil Ťapákovú aj šéfa športu. Ďurianová sa už balí späť do Markízy


Foto: Čistky v STVR? Nový riaditeľ vyhodil Ťapákovú aj šéfa športu. Ďurianová sa už balí späť do Markízy Foto: TV Markíza / FB Ján Žgravčák / FB Zuzana Ťapáková

Nový šéf verejnoprávneho média Igor Slanina je vo funkcii len niekoľko dní, ale stihol toho už v Slovenskej televízii a rozhlase (STVR) celkom dosť. Vo funkciách v priebehu dvoch dní totiž skončila vedúca marketingu Zuzana Ťapáková a tiež šéf športového vysielania Ján Žgravčák. Okrem toho sa šušká o tom, že Mlynskú dolinu opustí moderátorka Marianna Ďurianová a vráti sa tam, kde pred rokmi začínala, teda do televízie Markíza.

Zuzanu Ťapákovú do bývalej RTVS priviedol bývalý generálny riaditeľ telerozhlasu Ľuboš Machaj. V minulosti sama kandidovala na túto funkciu, nebola však úspešná. V apríli tohto roku, v období keď vláda a parlament rokovali o zákone, ktorý zruší RTVS sa objavili chýry, že Machaj Ťapákovú odvolal. Ťapákovú, ktorá bola v minulosti aj šéfkou televízie Markíza strieda v STVR Zuzana Pivarčiová.

„Uvedomujem si, že do Slovenskej televízie a rozhlasu prichádzam v zložitej situácii. Igora Slaninu považujem za mimoriadne kvalitného manažéra, s ktorým som vo verejnoprávnom médiu už pracovala, preto som sa rozhodla jeho ponuku prijať. Verím, že aj vďaka proaktívnej mediálnej a marketingovej komunikácii sa nám podarí prispieť k budovaniu pozitívneho vnímania Slovenskej televízie a rozhlasu v očiach divákov a poslucháčov,“ uviedla Pivarčiová vo vyhlásení STVR.

Žgravčáka vystriedal Gašpar

Igor Slanina ihneď po nástupe do STVR urobil aj zmenu vo vedení športového vysielania. Doslova len pár dní pred začiatkom letnej olympiády v Paríži, ktorú slovenským divákom prinesie práve verejnoprávne médium, odvolal doterajšieho vedúceho športového vysielania Jána Žgravčáka a vymenil ho Pavlom Gašparom.


Známy komentátor, ktorý sa profesionálne venuje predovšetkým hokeju funkciu prijal aj preto, že minulú spoluprácu so súčasným generálnym riaditeľom STVR Igorom Slaninom, ktorý v minulosti, ešte počas pôsobenia Jaroslava Rezníka, viedol spoločnosť RTVS Media, považuje za bezproblémovú.

„Keďže spolupráca s p. Slaninom pri jeho predchádzajúcom pôsobení v telerozhlase bola absolútne bezproblémová a profesionálna, rozhodol som sa prijať jeho ponuku dočasne viesť sekciu športu. Prioritou je zabezpečiť pokračovanie a finalizáciu rozpracovaného olympijského projektu a tiež pripraviť vysielací plán na ďalšie mesiace,“ uviedol Gašpar.

Odíde z STVR Ďurianová?

Špekulácie o možnom odchode populárnej moderátorky z verejnoprávnej televízie sa začali po tom, ako vyšla na verejnosť informácia o stretnutí Marianny Ďurianovej s generálnym riaditeľom Markízy Petrom Gažíkom. Portály Pluska a Čas priniesli dokonca informáciu, že Ďurianová by mala v Markíze moderovať Televízne noviny. Nahradila by tak v moderátorskom kresle spravodajstva Markízy Zlaticu Švajdovú Puškárovú, ktorá by sa v televízii mala venovať inému projektu. Stať by sa tak malo v septembri.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: