Do Vianoc ostáva 174 dní a Petržalka hľadá vianočný stromček na Námestie Republiky. Máte taký?


Foto: Do Vianoc ostáva 174 dní a Petržalka hľadá vianočný stromček na Námestie Republiky. Máte taký?

Kým Bratislavu aj zvyšok Slovenska zužujú horúčavy a mnohí sa obávajú účtov za pustenú klimatizáciu, mestská časť Petržalka má celkom iné problémy. A nie len problémy, ale zdá sa, že aj iné ročné obdobie. V stredu na sociálnom médiu oznámili, že hľadajú vianočný stromček, ktorý bude v decembri stáť na Námestí republiky. 

„Uznávame aj to, že je to všetko na prvý pohľad príliš skoro, no na zelenom sídlisku myslíme dopredu, pretože vieme, že nie všetko môže prebiehať hladko a na veľa vecí v samospráve treba i potrebné papierovačky,“ vysvetľuje samospráva a Petržalčanom je v tomto momente jasné, že nejde o vtip. Samospráva skutočne hľadá vianočný stromček v júli. 

Aký strom hľadajú?

Konkrétne teda hľadajú ihličnan s minimálnou výškou 10 metrov a s pravidelným, kužeľovitým tvarom koruny. „V prípade, že takýto ihličnan vlastníte a ste ochotní darovať ho mestskej časti Bratislava-Petržalka, alebo poznáte niekoho, kto uvedený druh stromu vlastní a rád by sa oň podelil, neváhajte a napíšte kolegom z referátu zelene na adresu andrej.pazitny@petrzalka.sk,“ dodávajú s tým, že výrub stromu spred vášho domu či záhradky zaplatí samospráva. 

Do Vianoc ešte ostáva 174 dní. Obyvateľom tak neostáva nič iné, len veriť, že sa po tak dlhom pátraní ich vysnívaný vianočný strom nájde. 

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: