Čierna stavba štátneho funkcionára. Záhradný domček Jána Ďurišina z Transpetrolu bude riešiť stavebný úrad


Funkcionár Transpetrolu má zrejme na pozemku čiernu stavbu

Foto: Čierna stavba štátneho funkcionára. Záhradný domček Jána Ďurišina z Transpetrolu bude riešiť stavebný úrad Foto: NDS

Ján Ďurišin, člen predstavenstva štátneho prepravcu ropy Transpetrolu si na pozemku postavil záhradný dom, ktorý je zrejme čiernou stavbou. Túto skutočnosť bude preverovať stavebný úrad. Na prípad upozornili Aktuality.sk

Stavba sa nachádza na Pionierskej ulici, blízko Račianskeho mýta, kde Ďurišin vlastní záhradu s rozlohou 400 metrov štvorcových. „Pri pohľade na katastrálnu mapu (konkrétne na leteckú fotku) zistíte, že približne štvrtinu záhrady zaberá jeden objekt, ktorý zhora vyzerá ako dom. Táto nehnuteľnosť by mohla mať odhadom približne 100 metrov štvorcových. Keď sme sa na mieste boli pozrieť osobne, videli sme, že približne polovicu objektu tvorí murovaná chata a druhú časť prístrešok s terasou,“ píše v texte redaktor Aktualít Martin Turček. 

Zdroj: https://zbgis.skgeodesy.sk/

Rozmery stavby však nesedia s údajmi z katastra nehnuteľností. Stavebný pozemok na záhrade má mať len 8 metrov štvorcových, Aktuality však tvrdia, že stavba, ktorá sa pozemku stojí je minimálne päťkrát väčšia. „Ide o stavbu – záhradný domček na parcele 12003/132, ktorej bolo určené súpisné číslo 14009. Nejde teda o čiernu stavbu,“ povedal pre nich Ďuršin a keď bol upozornený na nereálne rozmery stavby, na správy už nereagoval. 

Ide o parcelu s číslom 12003/132 a podľa Stavebného úradu mestskej časti Nové mesto záhradný domček prekračuje hranice, ktoré stanovilo stavebné povolenie. Je teda možné, že ide o čiernu stavbu. Mestská časť uviedla, že úrad plánuje uskutočniť štátny stavebný dohľad. 

Do funkcie Ďurišina nominovala Denisa Saková a spolu s ním nominovala aj syna Jána Richtera (Smer-SD) a súčasného šéfa Transpetrolu Martinom Šustrom. Ďurišin bol tiež v minulosti šéfom Národnej diaľničnej spoločnosti.



Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj