PRIESKUM: Dankova SNS stále klesá, do parlamentu by sa dostala aj krajne pravicová Republika


Foto: PRIESKUM: Dankova SNS stále klesá, do parlamentu by sa dostala aj krajne pravicová Republika Foto: Facebook/Milan Uhrík

Koncom júna by parlamentné voľby vyhral Smer-SD, získal by štvrtinu všetkých hlasov. Opozičné Progresívne Slovensko by skončilo druhé. Vyplýva to z prieskumu agentúry Ipsos pre Denník N

Vládna strana Smer-SD by vo voľbách získala 25,2 % hlasov a Progresívne Slovensko 22,3 %. Na treťom mieste by skončil Hlas-SD s 13,5 % hlasov. Preferencie strany pomaly klesajú a naopak, prví dvaja favoriti stále rastú. Hlas-SD si ale oproti výsledku v eurovoľbách polepšil. Získal v nich len niečo vyše sedem percent. 

Do parlamentu by sa dostala aj mimoparlamentná Republika s 6,8 % hlasov. Výsledok je však nižší ako strana získala v eurovoľbách, podporilo ju vyše dvanásť percent voličov. Po Republike nasleduje KDH s 6,3 % a SaS s 6,1 %. 

Tesne pred bránami parlamentu a teda pod 5 % hranicou by skončili Demokrati, Aliancia, hnutie Slovensko a aj vládna SNS Andreja Danka. Vládna strana nezaznamenala ani úspech v eurovoľbách, do europarlamentu sa im nedostal ani jeden poslanec. 

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: