Hasič z Bratislavy zachraňoval život 4-ročnému chlapcovi, navigoval pritom aj vrtuľník


Foto: Hasič z Bratislavy zachraňoval život 4-ročnému chlapcovi, navigoval pritom aj vrtuľník Foto: FB Hasičský a záchranný zbor

Hrdinský čin bratislavského hasiča pomohol zachrániť zdravie a možno aj život štvorročnému chlapcovi. Jeho obetavé konanie ocenil aj Hasičský a záchranný zbor na sociálnej sieti.

Hasič Andrej D. z Bratislavy bol naozaj v pravý čas na pravom mieste. Ako opisuje svedkyňa celej udalosti, na to, že sa deje niečo výnimočné, ju sprvoti upozornil krik. „Najprv som netušila, čo sa deje, no ukázalo sa, že malý, asi 4-ročný chlapček upadol do bezvedomia. Pán D. bol asi privolaný susedmi na pomoc, predtým pravdepodobne volali už aj na tiesňovú linku. Videla som, ako utekal k nim domov, kde asi pomáhal s chlapcovým zdravotným stavom,“ ozrejmila prvú fázu záchrannej akcie.

Tým sa však ešte nič neskončilo. Chlapcov stav bol zrejme natoľko vážny, že záchranári k nemu poslali vrtuľník s rýchlou pomocou. Obetavý hasič Andrej pomáhal aj pristávaní stroja, aby sa prvá pomoc dostala k chlapcovi čo najskôr.

„Po nejakej dobe zase utekal ulicou, pričom sa ukázalo, že šiel navigovať vrtuľník. Myslím, že to v týchto končinách nebola jednoduchá úloha. Potom priviedol záchranárov do domu susedov a asistoval tiež pri odvoze chlapca do vrtuľníka,“ pokračuje svedkyňa záchrannej akcie.

Na záver ocenila hrdinské a duchaprítomné konanie hasiča. Pomoc pri záchrane zdravia a života je vždy veľmni dôležitá. „Som úprimne rada, že sa v dnešnej dobe ešte nájde niekto, kto nemá problém nezištne pomáhať a najmä si zachováva chladnú hlavu v situáciách, v ktorých si ju mnohí zachovať nevedia. Možno to niekomu nevyznie ako veľká vec, no pre nás susedov nalepených na oknách so zatajeným dychom to bol hrdinský čin.“

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: