ŠPZ drahšia než samotné auto. Novodobý investor zabáva internet, auto chcel predať na bazári


Foto: ŠPZ drahšia než samotné auto. Novodobý investor zabáva internet, auto chcel predať na bazári Foto: Facebook/Nové EČV/ŠPZ II-čkári OO-čkári WW-čkári

Týždeň sa s týždňom stretol a my prinášame príbeh ďalšej slovenskej ŠPZ. Táto je však skutočne luxusná. Modrý Peugeot 206 z Nových Zámkov zvýšil svoju cenu hneď niekoľkonásobne. Po novom z neho nie je Peugeot ale Bugatti. 

Šikovná investícia, či nedomyslená strata peňazí? Motoristi sa zamýšľajú nad tým, či sa zmena takejto ŠPZ majiteľovi oplatí. Pozorné oči Slovákov si tiež všimli, že sa majiteľ snažil predať auto aj s ŠPZ na bazári.

Zdroj: Facebook/Nové EČV/ŠPZ II-čkári OO-čkári WW-čkári

Ľudia sa nad investíciou majiteľa auta smejú. „Auto za 300 eur, ŠPZ za 500 eur, tak hodnota stúpla!“ vraví Sergej a nie je ďaleko od pravdy. Od apríla totiž vodiči zaplatia za evidenčné číslo s vlastnými znakmi oveľa viac. Namiesto 331 eur po novom zaplatíte rovných 500 eur.

„To si fakt niekto myslel, že na tomto zarobí?“ pýta sa neveriacky Štefan. „Títo novodobí investori,“ povzdychol si Peter. Nuž, biznis je biznis. Uvedomuje si to aj majiteľ Peugeotu (či Bugatti?), ktorý sa ho snažil speňažiť na bazári. Upozornil na to Kristián, ktorý pod príspevkom zverejnil link na inzerát. V čase písania tohto článku bol však už vymazaný. 



Zdroj: Facebook/Nové EČV/ŠPZ II-čkári OO-čkári WW-čkári

„Určite ho vymazali, lebo sa nemôžu veci predávať za viac ako sa kúpili,“ domnieva sa Kristián. Juraj však upozorňuje aj na to, že je ŠPZ celkom praktická. Čo ak sa majiteľ jedného dňa rozhodne si kúpiť Bugatti? Žiadny problém! Jednoducho prehodí ŠPZ z modrého Peugeota a bude mať Bugatti hneď dvojnásobné.

Dávid sa zas zamýšľa nad tým, ako by to bolo s povinným zmluvným poistením v prípade Peugeotu s tak luxusnou značkou. „Neviem či jedno PZP bude stačiť na prihlásenie Bugatti. Je vlastne na slovenských tabuliach nejaké Bugatti? Asi lepšie je do Česka prihlásiť,“ žartuje. 

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: