Tréner reprezentácie Calzona sa na tlačovke obul do Borbélyho. Nerozumie futbalu, je agresívny a nekompetentný


Foto: Tréner reprezentácie Calzona sa na tlačovke obul do Borbélyho. Nerozumie futbalu, je agresívny a nekompetentný Foto: FB SFZ / Ladislav Borbély

Taliansky tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona to po návrate z Eura 2024 roztočil s pravým južanským temperamentom. Nie však na oslavách vydareného vystúpenia našich futbalistov na európskom šampionáte, ale na adresu svojich kritikov. Medzi najznámejších z nich patrí futbalový expert Ladislav Borbély. Tvrdé slová si však od Calzonu na tlačovej konferencii vypočuli aj ďalšie známe osobnosti slovenského futbalu.

Je tu skupina desiatich ľudí, čo nechce dobro slovenskému futbalu

Calzona nezačal na tlačovej konferencii o svojich kritikoch hovoriť sám od seba. Reagoval na novinársku otázku, ktorá sa týkala pozitívneho názoru bývalého skvelého obrancu Martina Škrteľa, ktorý vyzdvihol výkon našej reprezentácie na Eure, pritom však sám pôvodne patril ku kritikom Calzonu.

„V tejto krajine je asi desať ľudí, ktorí nechcú dobro pre slovenskú reprezentáciu. Verím tomu, že dnes sa tešia z toho, že sme už doma. Najhoršia vec bola, že začali kritizovať od prvého dňa, ako som sem prišiel. Boli to osobné útoky, nie na základe mojej práce. Útokom čelil aj futbalový zväz. Nepočkali ani deň, aby videli kvalitu s akou sa tu pracuje,“ povedal na tlačovej konferencii reprezentačný tréner. Následne plynule prešiel k Ladislavovi Borbélymu.


Borbély? Agresívny a nekompetentný, ohodnotil Calzona

Calzona najprv spomenul to, že na Slovensko prišiel s veľkým rešpektom, avšak jeho kritici žiadny rešpekt neukázali. Otvorene spomenul Ladislava Borbélyho, ktorého označil talianskym slovom „capo,“ čo by sa dalo preložiť ako šéf, alebo riaditeľ.


„Tvári ako futbalový expert, ale podľa mňa rozumie futbalu veľmi málo. Už na jeho tvári a gestikulácii je vidieť, že je to agresívny typ osobnosti. On pochyboval dokonca o tom, či tréner reprezentácie má trénerskú licenciu. Ešte pred tromi dňami nás kritizoval. Poznám všetky jeho vyjadrenia odkedy som na Slovensko prišiel a mám pocit, že Borbély má nejaké osobné záujmy pracovať na futbalovom zväze. Myslím si však, že na to nemá kapacitu,“ vypočul si známy futbalový odborník, ktorý vystupuje ako televízny spolukomentátor, tvrdé slová od trénera Calzonu.

Ešte za väčší problém ako Borbélyho však Calzona označil tých, ktorí mu dávajú priestor v televíznom vysielaní. Naopak to, že svoj názor na jeho vedenie reprezentácie zmenil Martin Škrteľ, Calzona ocenil. Spomenul však ďalšie mená a svoje dostal aj bývalý tréner reprezentácie Ján Kozák.

„Sú tam ďalší - páni Vittek, alebo Mucha a najznámejšia futbalová rodina na Slovensku. Tréner akým bol Ján Kozák sa nesmie vyjadrovať tak, akoby sedel niekde v bare. Títo ľudia pochopili môj príchod na Slovensko tak, že sem prišiel cudzí tréner brať im peniaze. Ja však taký nie som. V deň, keď si nezaslúžim peniaze, ktoré zarábam, podpíšem rozviazanie zmluvy a vrátim sa domov.“

Práve Kozák sa v minulosti preslávil veľmi otvorenými, niekedy až vulgárnymi vyjadreniami na adresu súperov, rozhodcov, alebo niektorých novinárov. Takto napríklad v roku 2018 vypenil na televízneho komentátora Ľuboša Hlavenu:


Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: