VIDEO: Cybertruck od Tesly prvýkrát na Slovensku. Pri Dunajskej Lužnej zapadol do jazera, tlačili ho okoloidúci


Foto: VIDEO: Cybertruck od Tesly prvýkrát na Slovensku. Pri Dunajskej Lužnej zapadol do jazera, tlačili ho okoloidúci Foto: Instagram Slovakevguy

Divadlo, aké Slovensko zatiaľ nezažilo. V krajine pod Tatrami sa po prvýkrát objavil najmodernejší výstrelok automobilového priemyslu. Presnejšie povedané, slávny Cybertruck od spoločnosti Tesla. Hypermoderné vozidlo pútalo veľkú pozornosť, avšak skúška jeho odolnosti nedopadla najlepšie. Auto, ktoré vyzerá ako zo sci-fi filmu totiž zapadlo do jazera pri Dunajskej Lužnej a z vody mu museli pomáhať okoloidúci.

„Vozidlo s pohonom 4x4, svetlou výškou 45 cm a hmotnosťou 3,1 tony sadlo do štrkového podložia v jazere a zapadlo. Vyjsť von mu pomáhali okoloidúci tlačením a ukladaním dosiek pod kolesá,“ oznámil profil slovakevguy na Instagrame, ktorý o modernom aute prináša informácie.



Práve v jazere Malé Košariská chceli vyskúšať integrovanú funkciu vozidla Wade Mode, ktorou je schopnosť brodiť sa vodou až do hĺbky 81 centimetrov. „Aktivovanie tohto režimu trvá asi 10 min, pričom sa zatesní proti vode batéria a všetky kritické komponenty,“ ozrejmil instagramový profil.

Vozidlo sa na Slovensko, konkrétne do Bratislavy dostalo v priebehu víkendu. Ide o prvý kus Cybertrucku zaregistrovaného v Česku a o jedno z prvých vozidiel tohto typu v Európe.


Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: