Starosta Starej Bystrice za Smer ide žalovať duo Paci Pac. Odmietli hrať na vládnej akcii pre premiéra


Foto: Starosta Starej Bystrice za Smer ide žalovať duo Paci Pac. Odmietli hrať na vládnej akcii pre premiéra Foto: Facebook/Paci Pac

Obec Stará Bystrica si najala duo Paci Pac, aby počas osláv zvrchovanosti zahral koncert. Starosta im však nepovedal, že je pod záštitou premiéra a dozvedeli sa to z plagátu. Vystúpenie následne zrušili a starosta Ján Podmanický ich chce za to žalovať.

Koncert odmietli odohrať, pretože nechcú byť spájaní s akoukoľvek politickou stranou. „Dozvedeli sa to až z plagátu. Nechceme spájať detskú tvorbu alebo nás ako Paci Pac s nejakou stranou alebo vládnou aktivitou. Takže som im slušne napísal email, že sa dostala ku mne táto informácia, že teda za nás neprídeme na toto vystúpenie, pokiaľ je to takto,“ povedal Mário Pražinec pre TV Markíza.   

Na e-mail im však neodpísali, ozval sa im až advokát, ktorý chcel, aby koncert odohrali. Starosta tvrdí, že boli o podrobnostiach akcie vopred informovaní, čo však Paci Pac odmieta. Podľa informácií TV Markíza sa v záväznej objednávke nič o záštite premiéra nespomína a starosta o tom nedal vedieť ani ostatným vystupujúcim.

„Po dôkladnom zvážení sme sa rozhodli, že sa podujatia nezúčastníme. Naše rozhodnutie je založené na našej snahe byť apolitickí a vyhnúť sa účasti na podujatiach, ktoré sú vyslovene organizované pod záštitou politickej strany prípadne úradujúcej vlády. Radi by sme zdôraznili, že naše rozhodnutie nijako neodráža náš postoj k Vášmu podujatiu alebo k samotnej obci. Sme presvedčení, že podujatie bude úspešné a prajeme Vám veľa šťastia a mnoho spokojných návštevníkov,“ napísalo neskôr duo na sociálnom médiu. 

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: