Fico bude mať trvalé následky zranenia. Tento týždeň by sa mohol zúčastniť osláv na Devíne


Foto: Fico bude mať trvalé následky zranenia. Tento týždeň by sa mohol zúčastniť osláv na Devíne Foto: Facebook/Robert Fico

Premiér Robert Fico by sa v najbližších dňoch mohol vrátiť do práce. V kuloároch kolujú informácie o tom, že by sa mohol objaviť už 5. júla na oslavách príchodu Cyrila a Metoda na Devíne. Jeho stav sa zlepšuje, ale minister obrany Robert Kaliňák tvrdí, že bude jeho pohybový aparát bude niesť trvalé následky.

„Po strelnom zranení brušnej dutiny tie orgány jednoducho nepracujú tak, ako keď ste mali sedemnásť alebo tridsať,“ povedal v nedeľu v relácii RTVS O 5 minút 12. V domácej liečbe je od začiatku mája. V prvom prejave po atentáte sa vyjadril, že by sa chcel do práce vrátiť na prelome júna a júla. 

Premiér sa mal dokonca podieľať aj na prípravách summitu v EÚ Bruseli, ktorého sa zúčastnil Peter Pellegrini. „Nedá sa povedať, že by išlo všetko úplne podľa plánu, ale môžeme povedať, že stav sa už natoľko zlepšil, že sa pán premiér aktívne zapojil do diskusií k samitu, ktorý bol tento týždeň a neformálnemu, ktorý bol ešte pred desiatimi dňami,“ dodal Kaliňák.

Robert Fico bol postrelený 15. mája počas výjazdového rokovania vlády v Handlovej. Strelec Juraj Cintula ho postrelil, pretože nesúhlasí s rušením RTVS či odstavením Jána Mazáka z predsedníctva Súdnej rady. Cintula sa aktuálne nachádza na psychiatrii v Trenčíne. Nie je však jej pacientom, ide o opatrenie, ktoré má zamedziť tomu, aby si ublížil. 

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: