Syn člena skupiny Elán mal opletačky s políciou. V Devínskej odcudzil z bankomatu hotovosť, ktorá mu nepatrila


Foto: Syn člena skupiny Elán mal opletačky s políciou. V Devínskej odcudzil z bankomatu hotovosť, ktorá mu nepatrila Foto: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj

Syn nebohého zvukára skupiny Elán Ján William Červenka je podozrivý zo spáchania trestného činu a pátrala po ňom polícia. Dvadsaťročný Ján mal z bankomatu odcudziť hotovosť, ktorá mu nepatrila. 

„Policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave IV sa obracajú na verejnosť so žiadosťou o pomoc v súvislosti s vyšetrovaním trestného činu zatajenia veci, ku ktorému došlo na Námestí J. Kostru v Bratislave - Devínskej Novej Vsi pri vchode do predajne potravín,“ informovala v tom čase polícia. 

Ján tvrdí, že peniaze našiel dva mesiace pred vyhlásením pátrania. Keď zbadal svoju fotografiu na stránkach polície, išiel ich vraj vrátiť. „Nevedel som vôbec, že môžem mať z toho nejaký problém, keď som ich našiel bez dokladov,“ povedal pre Plus jeden deň s tým, že peniaze minul na bežné potreby. Polícia hovorila o sume 300 eur, Ján však vraví, že vzal len 250 a nevidel nikoho, kto by ich hľadal.

Nezdedil nič

Mladík vraví, že zrejme dôjde k zmieru a trestné stíhanie sa zastaví. Jeho otec Ján Červenka zomrel v roku 2023. Odvtedy ostali jeho dvaja synovia odkázaní sami na seba. „Zo dňa na deň som zostal sám. Žijem sám po jeho smrti, pracujem. Chvíľku som býval v Česku, keďže môj otec zomrel v Boskoviciach. Býval som tam pol roka a potom som sa následne vrátil na Slovensko,“ povedal pre Plus jeden deň.


Po slávnom zvukárovi s bratom nezdedili nič. Dedičské konanie sa zastavilo a na účte otca bolo 10 eur. Dedičstva sa s bratom vzdali, otec mal veľa nesplatených dlhov. Synom po ňom ostal len slúchadlový kontrolér, ktorý Ján predal za 15-tisíc českých korún. 

Elán a opletačky so zákonom

Opletačky s políciou mal v poslednom čase aj frontman skupiny Jožo Ráž. Na odborárskom námestí v Bratislave zrazil cyklistu a ďalej pokračoval v jazde. „Nemal som dôvod zastaviť, lebo mňa všade všetci strašne radi fotia a všetci chcú so mnou niečo mať a chcú podpis alebo vypiť si, alebo čo. Proste ja veľmi nerád sa takto ukazujem. Ja som v tomto opatrný, lebo mám hrozné skúsenosti s tým, že som populárny a ľudia strašne so mnou chcú stále niečo mať, a to sa nedá vydržať,“ povedal pre TV Markíza Jožo Ráž.

Tvrdil, že nebol dôvod zastaviť, pretože videl, že sa cyklista postavil a nič sa mu nestalo. Polícia incident rieši ako priestupok. „Môžeme potvrdiť, že policajti Krajského dopravného inšpektorátu v Bratislave v súčasnosti vykonávajú úkony podľa ustanovení § 58 zákona č. 372/1990 Zb. o priestupkoch, vo vzťahu k Vami uvedenej udalosti v cestnej premávke, ku ktorej malo dôjsť 10.06.2024 v centre Bratislavy,“ odpovedal na otázku Bratislavak.sk krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: