VIDEO: Predvolebný prezidetnský konflikt influencerov opäť ožil. Teraz im naložil Jovinečko


Foto: VIDEO: Predvolebný prezidetnský konflikt influencerov opäť ožil. Teraz im naložil Jovinečko Foto: Instagram/jovinecko, simonycomedy, jasmina_alagic

Pred druhým kolom prezidentských volieb sa rozhodli kandidátov Petra Pellegriniho a Ivana Korčoka podporiť viacerí influenceri. Na stranu súčasného prezidenta sa postavili Rytmus s manželkou Jasmínou Alagič, zápasník Attila Végh či Zuzana Plačková. Naopak, Korčoka podporila komici Simona a Joe Trendy, raper Pil C či influencerka Moma. Ktorý z nich vzali za túto podporu peniaze nie je známe. Ale to, že takéto ponuky padali potvrdil aj  infuencer a podnikateľ Filip Jovanovič

V talkshow Mareka Vagoviča priznal, že ponuka podporiť kandidátov prišla aj jemu. „Oslovili ma obidve strany. Aj korektne aj nekorektne. Slušne a potom vymýšľačky nejakých peňazí a podobne,“ povedal. Vagovič sa ho následne pýtal, či mu peniaze ponúkla Pellegriniho strana. Najprv sa začal ošívať. „Nemôžem ti odpovedať na túto otázku,“ odpovedal napokon.



Jovanovič ďalej vysvetľuje, že nechce do svojho profilu ťahať politiku, keďže to nie je dôvod, prečo ho ľudia sledujú. „Môj profil nemá byť politický. Netrúfam si na to, aby som státisícom ľudí, ktorí ma sledujú kvôli úplne iným veciam povedal, že voľte nejakú stranu. Je to každého osobná vec. Peniaze za to zobrať...ja to odsudzujem. S tým by som nevedel žiť a to je asi dôležitejšie,“ povedal. 

Zároveň kritizoval ľudí, ktorí dostali rovnakú ponuku ako on a pravdepodobne za ňu dostali aj peniaze. „Určite u mňa nestúpli, práve naopak. Nejdem s nimi začať žiadny beef (konflikt, pozn. red.), nech si každý robí, čo chce. Ale toto určite neuznávam, nebolo to vôbec korektné,“ vraví. 

Viaceré značky začali pred prezidentskými voľbami rušiť s influencermi, ktorí podporili Petra Pellegriniho spolupráce. Od zmluvy s Attilom Véghom odstúpil Renault a neskôr prišla o spoluprácu s rakúskym výrobcom džúsov Rauch aj Jasmína Alagič. Značky to odôvodnili tým, že chcú byť apolitické. 

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: