Aktualizované: Vlak medzi Šenkvicami a Pezinkom usmrtil neznámu osobu. Tá si mala ľahnúť na koľaje


Foto: Aktualizované: Vlak medzi Šenkvicami a Pezinkom usmrtil neznámu osobu. Tá si mala ľahnúť na koľaje Foto: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj

Železničná spoločnosť Slovensko informuje na sociálnom médiu Mastodon o nehodovej udalosti v úseku Šenkvice – Pezinok. Osobný vlak s označením 3008, ktorý smeroval z Trnavy do Bratislavy, totiž zrazil a usmrtil osobu neoprávnene sa pohybujúcu v koľajisku.

Slovenské železnice z tohto dôvodu uviedli, že príchod do stanice v Pezinku bude oneskorený približne o 120 minút. Neskôr informovali o tom, že v úseku Šenkvice – Pezinok úplne prerušili dopravu. Meškanie sa preto bude týkať aj ďalších spojov.

Správu budeme aktualizovať.


Aktualizácia z 30. júna o 12:00 hod.:

Polícia Slovenskej republiky zverejnila nové informácie o tragickej nehode. Na miesto boli vyslaní krátko po 8:00 hod. ráno policajti Oddelenia železničnej polície. K nehode došlo medzi Šenkvicami a Pezinkom, v úseku 22,815 kilometra trasy.

„Podľa doterajších informácií rušňovodič počas jazdy spozoroval, ako si pred prichádzajúci vlak ľahla osoba. Vzhľadom na krátku vzdialenosť zrážke s neznámou osobou zabrániť nedokázal. Osoba utrpela zranenia nezlučiteľné so životom,“ uviedla polícia.

Poverený príslušník odboru železničnej polície začal v tejto veci trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: