VIDEO: Vulgárne nadávky Rumunom a Ukrajincom. Hamšíkov otec šokoval videom s kamerou a mikrofónom RTVS


Foto: VIDEO: Vulgárne nadávky Rumunom a Ukrajincom. Hamšíkov otec šokoval videom s kamerou a mikrofónom RTVS Foto: FB / Izabela Plošcicová

„Zábava“ známych športových osobností v dejisku futbalového Eura sa zmenila na škandál. Na verejnosť uniklo video v ktorom futbalový agent Viktor Kríž vulgárne nadáva súperom slovenských reprezentantov zo základnej skupiny šampionátu, Rumunom a Ukrajincom. Zdanlivý televízny vstup na kameru „natáča“ otec futbalovej legendy Mareka Hamšíka, ktorý dnes pôsobí ako asistent reprezentačného trénera, Richard Hamšík. Aby toho nebolo málo, použili pri tom mikrofón a kameru RTVS.

„Musíme vyhrať nad tými cigánmi poj…anými Rumunmi,“ hovorí Kríž do mikrofónu verejnoprávnej televízie, kým Richard Hamšík drží na pleci kameru s logom RTVS. „A verím, že Belgičania vyhrajú s tými poj…anými Ukrajincami, ktorí si nezaslúžia nič iné, len ťahať do p..e domov, nech radšej na fronte bojujú.“


Video údajne vzniklo na hotelovej izbe a pravdepodobne bolo natočené deň pred zápasom našich reprezentantov s Rumunskom vo Frankfurte nad Mohanom, ktorý rozhodoval o konečnom umiestnení v základnej skupine. Zatiaľ nie je jasné, ako sa Kríž s Hamšíkom st. dostali k technike verejnoprávnej televízie. V pozadí videa je počuť hlas športového komentátora Ľuboša Hlavenu.


RTVS sa dištancuje a vyvodí dôsledky

Na uniknutú nahrávku rázne zareagoval manažment verejnoprávneho média. To sa od nej dištancovalo.

„Nahrávka, na ktorej je technické vybavenie RTVS bola natočená bez vedomia televízie a nevystupujú v nej jej zamestnanci. Využitie techniky cudzími osobami je už predmetom vyšetrovania na základe ktorého budú vyvodené dôsledky,“ citujú Stratégie vyjadrenie komunikačného oddelenia RTVS.

Vedenie telerozhlasu zatiaľ nezverejnilo ako zamestnancov zapletených do škandálu potrestá. „Na základe pokynu generálneho riaditeľa RTVS Ľ. Machaja bola vzniknutá situácia prešetrená a video analyzované, pričom bol v úvode identifikovaný hlas redaktora. Následne budú prijaté opatrenia a disciplinárne konzekvencie“ informala RTVS.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: