VIDEO: Bratislavskí vodiči električiek majú čo robiť. Takýmto situáciám čelia v hlavnom meste


Foto: VIDEO: Bratislavskí vodiči električiek majú čo robiť. Takýmto situáciám čelia v hlavnom meste Foto: Youtube bratislava_streets

Chodci prebiehajúci cez koľaje na poslednú chvíľu, autá, ktoré nerešpektujú prednosť v jazde, či arogantné predbiehanie. Práca vodiča električky nie je jednoduchá a pri záberoch, ktoré uvidíte sa určite srdce rozbúcha aj vám.

Vodiči MHD zažívajú pri jazde stres ešte o to väčší, že nesú zodpovednosť za desiatky cestujúcich, ktorí sa vezú za ich chrbtom, a často ani netušia, čo všetko musí vodič v uliciach preskákať. Napokon, pozrite sa sami. Video, ktoré zverejnil youtubový kanál bratislava_streets názorne ukazuje, aká môže byť práca vodiča električky stresujúca a nebezpečná.



Vodičov je nedostatok

Možno aj stres a zodpovednosť spojená s podobnými dramatickými situáciami na bratislavských uliciach spôsobujú, že dopravný podnik hlavného mesta sa dlhodobo borí s nedostatkom vodičov. A to až natoľko, že DPB spustil nábor vodičov v zahraničí.

Na portáli Profesia aktuálne DPB ponúka 12 voľných pracovných miest na pozícii vodiča, či vodičky električky. Hrubá hodinová mzda sa pohybuje od 6,84 do 7,51 eur. Podmienkami sú vodičský preukaz skupiny B, dobrý zdravotný a psychický stav, schopnosť rýchlo reagovať v stresových situáciách, odborná, zdravotná a psychická spôsobilosť, či bezúhonnosť.


Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: