×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Zásah kukláčov v Pezinku. Podvodník okrádal seniorov, chytili ho pri čine


Foto: Zásah kukláčov v Pezinku. Podvodník okrádal seniorov, chytili ho pri čine Foto: TV JOJ (snímka obrazovky)

V Šali a v Pezinku v utorok zasahovali kukláči. Celá policajná akcia sa začala v Pezinku, kam prišiel podozrivý muž okradnúť bezbrannú dôchodkyňu. Peniaze chcel od nej vylákať starým známym spôsobom -pomocou vymysleného príbehu. Takto mal aj s komplicmi okradnúť viacerých seniorov a pripraviť ich o celoživotné úspory. Tentoraz však od starenky odišiel s putami na rukách. O prípade informovala TV JOJ.

Muž sa na presné poludnie vybral zo Šale do Pezinka, kde oklamal staršiu pani a vylákal od nej nemalú sumu peňazí. Už dlhšiu dobu ho však sledovala okresná kriminálka z Trnavy, ktorá zakročila hneď, ako muž prebral peniaze a odchádzal z bytovky. Kukláči ho chytili a nasadili mu putá. Zadržali mu aj luxusný Mercedes, ktorý pôjde na expertízu. 

Ďalší kukláči boli v tom čase v Šali a vtrhli do paneláka, v ktorom muž býval aj s rodinou. Prisťahovali sa sem len nedávno a miestni ich takmer nepoznali. Byt a okolie strážilo ozbrojené komando, ktoré čakalo na príchod zadržaného muža, aby mohli urobiť domovú prehliadku. Prehľadať mali aj pivničné priestory. 

Podľa informácií, ktoré priniesla TV JOJ, patril muž do skupiny podvodníkov, ktorá sa zameriavala na okrádanie dôverčivých dôchodcov. Vymýšľali si rôzne klamstvá o tom, že ich vnuk alebo syn je v nemocnici a súrne potrebuje peniaze. Vystrašení seniori im preto neraz odovzdali všetky svoje úspory.

Prečítajte si viac: