VIDEO: Privítanie, aké nečakal. Dav začal na Pellegriniho na folklórnom festivale bučať


Foto: VIDEO: Privítanie, aké nečakal. Dav začal na Pellegriniho na folklórnom festivale bučať Foto: Facebook/Peter Pellegrini

Prezident Peter Pellegrini cez víkend navštívil Medzinárodný folklórny festival v Myjave. Privítanie však nebolo také, aké očakával. Len čo vstúpil na pódium, ľudia začali bučať a kričali „fuj“. Ich prejavy boli natoľko hlasné, že sa prezident nemohol niekoľko sekúnd dostať k slovu, aj keď mal k dispozícii mikrofón.

„Krásny večer,“ praje návštevníkom Pellegrini, ale bučanie neutícha. Prezident takmer nebadateľne pokrčí plecami. Ľudia na neho začnú kričať „hanba“ a „choď do basy“. Video z podujatia bolo zverejnené vo facebookovej skupine Slovensko proti dezolátom


O incidente by ste sa z Pellegriniho oficiálnych kanálov nedozvedeli. Na svojom Facebooku síce návštevu festivalu spomína, ale bučiaci dav nie. Zverejnil však viaceré fotky so svojimi priaznivcami. „K folklóru mám mimoriadny a osobný vzťah a vnímam ho ako základnú súčasť nášho národného kultúrneho bohatstva. Aj preto som rád prijal pozvanie na Medzinárodný folklórny festival na Myjave Myslím, že nikde na svete nie je na malom kúsku zeme tak rozmanitý folklór ako u nás na krásnom Slovensku,“ napísal. 



Zo záberov je zrejmé, že napriek všetkému si Pellegrini podával s ľuďmi ruky. Ako dobre bol najvyšší ústavný činiteľ chránený je otázne. Na bezpečnostné riziko Pellegriniho účasti na festivale, ale aj na stanovisko k tomu, ako sa rozprávať s bučiacim davom sme sa pýtali jeho hovorkyne.

Článok budeme aktualizovať.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: