Neviete kam na výlet do prírody v okolí Bratislavy? Račania odporúčajú tieto miesta


Foto: Neviete kam na výlet do prírody v okolí Bratislavy? Račania odporúčajú tieto miesta
Galéria: 7 fotiek
Foto: Facebook/Bratislavský kraj

Neviete kam na prechádzku do prírody v tesnom okolí Bratislavy? Miestni Bratislavčania ponúkajú svoje overené tipy. Čerstvá rezidentka z Rače Annamária na sociálnom médiu poprosila o tipy. Hľadá miesto vhodné na fotenie, ktoré je dostupné aj s autom. Annamária je totiž fotografka a najčastejšie fotí rodiny s malými deťmi.

„Nedávno som sa presťahovala do Rače a ešte to tu veľmi nepoznám, preto by som sa rada spýtala, či by ste mi vedeli odporučiť pekné miesta v Rači alebo v jej okolí, ktoré sú vhodné na fotenie. Hľadám miesta v prírode ako sú lúky s obilím, nejaký zaujímavý strom, krásne lesy a podobne. Ak máte nejaké tipy na skvelé miesta, budem vám veľmi vďačná!“ napísala. 

Vajspeter, Horáreň či Červený kríž

Marcela jej odporúča navštíviť vodnú nádrž Vajspeter a mólo na nej. Vybudovali ju v roku 1974 prehradením Vajspeterského potoka. Voda sa mala používať na závlahu viníc. „Ďakujem, tam som bola a je tam naozaj nádherne! Avšak trošku zložitejšia cesta na fotenie (pre malé deti),“ odpovedá jej Annamária. 

Matej jej radí, aby navštívila tamojšie vinohrady„Kľudne popri Jurave, smerom do Sv. Jura, priľahlé vinohrady, vinohradnícke domčeky, lavičky vo vinohradoch,“ vraví. Ema zas odporúča oblasť Slovnaftu, kde sa nachádza malá farma, alebo aj Horáreň či výstup na Červený kríž


Galéria: 7 fotiek

„Neďaleko Flinstounovsov tam chodíme veľmi často. Je tam i neďaleko cyklistický chodník, ktorý ide z Petržalky až do Gabčíkova. Je to neďaleko Rafinery Slovnaft,“ vysvetľuje. (Bufet Flinstounovci sa nachádza v Ružinove, v Micherovej zátoke, pozn. red.). Lokalita je tiež ideálna na zber medvedieho cesnaku. „Dokonca keď sa prejdete po chodníku cyklistickom dostanete sa i do prístavu alebo záhradkárskej osady,“ dodáva Ema. 

Už ste počuli o Knižkovej doline?

Zuzka dokonca objasňuje, že sa dá trošku ďalej za bufetom aj parkovať. „Alebo pôjdete doľava po prašnej ceste a potom doprava, kde sa bude dať a tam sú obrovské lúky, tam tiež môžete parkovať. Cesta vedie až pod nový diaľničný most,“ vraví. 

Ľudmila zas odporúča navštíviť Malú Baňu. Nachádza sa nad Knižkovou dolinou, približne 15 minút pešej chôdze. Na mieste nájdete krásny výhľad a dokonca aj hojdačku. „Alebo Pánova lúka či nová drevená vyhliadka medzi Pánovou lúkou a studničkou Zbojnička - Pozorovateľňa zvierat Vydrica,“ vraví.

Matej radí navštíviť Grinavské jazerá, Medvedie údolie v Limbachu či Celestýnsky domček v Pezinku. Na prelome mesiacov máj a jún je veľa pekných miest v oblasti Vajnorskej hory, aj keď to nie je úplne blízko. 

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo


Prečítajte si viac: