VIDEO: V Podunajských Biskupiciach horela skládka odpadu. Hasiči s ohňom bojovali hodiny, ľudí vyzvali nevychádzať


Požiar skládky odpadu v Podunajských Biskupiciach

Foto: VIDEO: V Podunajských Biskupiciach horela skládka odpadu. Hasiči s ohňom bojovali hodiny, ľudí vyzvali nevychádzať Foto: Podunajské Biskupice - oficiálna stránka mestskej časti

Obrovský požiar zachvátil skládku odpadu v Podunajských Biskupiciach. Oheň vypukol včera v podvečerných hodinách a hasiči s ním bojovali celú noc. Plamene boli také veľké, že šľahali niekoľko metrov do výšky. Nad skládkou sa valili kúdoly dymu, ktoré mohli ohroziť zdravie obyvateľov. Tí preto nemohli vychádzať na ulicu a museli mať zavreté okná.

„Mimoriadna situácia! Na Lieskovskej ceste v Podunajských Biskupiciach horí skládka odpadu. Na mieste zasahujú hasiči so 7 vozmi a technikou,“ znelo úvodné oznámenie samosprávy v Podunajských Biskupiciach na sociálnej sieti. „Na mieste požiaru zasahuje množstvo hasičských vozov,  techniky a personálu z Biskupíc, Mostu pri Bratislave, Ružinova, Rovinky, štátni hasiči. Horia plasty, pneumatiky a množstvo ďalšieho odpadu.“ K požiaru privolali aj políciu a zdravotníkov.

Podunajské Biskupice - oficiálna stránka mestskej časti



„Na mieste zasahuje 30 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru s 9 kusmi hasičskej techniky a viac ako 20 členov Dobrovoľných hasičských zborov obcí Ružinov, Podunajské Biskupice, Most pri Bratislave, Rusovce, Petržalka, Malinovo a Rovinka,“ informoval hovorca bratislavských krajských hasičov Štefan Koči.

O 21:40 samospráva oznámila, že na miesto prišli odborníci na kvalitu ovzdušia. Požiar sa totiž stále nepodarilo uhasiť aj napriek tomu, že boli nasadení hasiči s technikou prakticky z celého Bratislavského kraja. O desiatej večer napokon vyzvali ľudí v Podunajských Biskupiciach, ale aj ďalších okolitých obciach, aby sa dymu nevystavovali.

„Vzhľadom na šírenie hustého dymu si, prosím, pozatvárajte na svojich príbytkoch okná a ak to nie je vyslovene nevyhnutné, nevychádzajte von. Uhasenie náročného požiaru sa odhaduje až v ranných hodinách,“ povedal starosta Podunajských Biskupíc Roman Lamoš. Požiar sa napokon podarilo dostať pod kontrolu v nočných hodinách.

Podunajské Biskupice - oficiálna stránka mestskej časti




Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj