Chcete kúpiť autobus? V Bratislave môžete práve teraz, ceny štartujú od tisíc eur


Kĺbový 18 metrov dlhý autobus kúpite za 4000 eur

Foto: Chcete kúpiť autobus? V Bratislave môžete práve teraz, ceny štartujú od tisíc eur Foto: DPB

Ak ste fanúšikom hromadnej dopravy a snívate o tom, že by ste vlastnili svoj autobus, v Bratislave máte zelenú. Dopravný podnik totiž predáva prebytočné vozidlá a ceny sú naozaj zaujímavé. Začínajú na sume 1000 eur, avšak nakoľko ide o nepojazdné kusy, do takéhoto autobusu by ste museli ešte investovať, a až potom jazdiť. Ceny pojazdných kusov sa začínajú od štyroch tisíc eur a ide rovno o dlhé, kĺbové 18 metrové vozidlá.

Celkovo v dopravnom podniku predávajú 31 vozidiel. Za tisíc eur si môžete kúpiť 10 a pol metrový autobus značky SOR, ktorý vyrobili v rokoch 2009 a 2010. O 500 eur viac stojí autobus značky MAN s rokom výroby 2004.

Prvé pojazdné kúsky sa začínajú na 4-tisíc eurách. Ide o 18 metrové autobusy značky Solaris Urbino z roku 2005. Najdrahšie vozidlá, ktorými sa stále odveziete sú za 10 tisíc eur. Ide o zájazdové autobusy značky SOR s dĺžkou 10 a pol metra.


„Obchodná verejná súťaž bude prebiehať formou elektronickej aukcie,“ informuje dopravný podnik. Záujemcovia o vyradené vozidlá sa musia do aukcie prihlásiť do 12. júla.

Bratislavský dopravný podnik okrem predaja starších autobusov v nasledujúcich dňoch z prevádzky stiahne ikonické trolejbusy Škoda 25 Tr. Fanúšikovia MHD a cestujúci sa s nimi môžu rozlúčiť na oficiálnej spomienkovej akcii 6. júla v Depe Hroboňova.




Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj