Požiadavky Petržalčanky Lucie na taxikárov bavia internet. Prezident má menej požiadaviek ako vy, odkazujú jej


Foto: Požiadavky Petržalčanky Lucie na taxikárov bavia internet. Prezident má menej požiadaviek ako vy, odkazujú jej Foto: unsplash.com

Hľadá taxík, ale nie hocijaký. Bratislavčanka Lucia rozdeľuje ľudí svojimi požiadavkami. Kým jedni hovoria, že je to elementárna slušnosť, ďalší si myslia, že má viac požiadaviek než prezident. Toto všetko by mal taxikár spĺňať, aby ju mohol odviezť. „Vie mi niekto poradiť taxi z Petržalky, s ktorým je spokojný? Môže byť aj z inej časti, ale keďže som odtiaľto, tak nech príchod dlho netrvá. Nejazdím s taxi často, ale po posledných skúsenostiach s Boltom toho už mám dosť,“ píše v úvode svojho príspevku. 

Ako si Lucia predstavuje vhodné taxi

  • nech flotilu netvoria 20-ročné Fabie bez klímy,
  • nech vodič v horúčavách nemá problém klímu zapnúť a nejazdí s otvorenými oknami ako v 90. rokoch,
  • nemusia to byť žiadne Mercedesy, len autá v primeranom stave,
  • nech v autách nesmrdí,
  • nech vodiči nezaťažujú svojimi politickými názormi a otázkami na frajera,
  • s rádiom alebo hudbou problém nemám, len nech to nehuláka,
  • nech vodič za jazdy neesemeskuje a nejazdí arogantne a nebezpečne,
  • nech chápe princípy pripájacích a zároveň autobusových pruhov, aby nikoho nezrámoval autobus.

Luciin príspevok vyvolal aj čulú diskusiu na sociálnom médiu. „Možno by ste to mali rozšíriť o požiadavku, aby vodič negrgal a neprdel počas jazdy,“ napísal Juraj. Ďalší sa k nemu pridávajú, požiadavky by sa mali podľa nich rozšíriť aj o to, aby vodiči neesemeskovali v kolóne a nenarážali do áut pred nimi, lebo nestihli šliapnuť na brzdu. Niektorí diskutujúci Lucii zas odporúčajú, aby si radšej spravila vodičský preukaz a šoférovala sama. Prezident má menej požiadaviek ako vy,“ hovorí Dávid.

„Vieš o tom, že si v Bolt vieš vybrať aké auto má prísť? Majú tam hodnotenie, to že nevieš priplatiť o 2 eurá viac za normálneho šoféra s normálnym autom je problém jedine tvoj,“ odkazuje Lucii Niko. Nesúhlasí s ním však Martina, po svojej skúsenosti so službou Premium. Taxík, ktorý si objednali, meškal 15 minút, zastavil o dve ulice ďalej a napokon prešiel pred policajtmi na červenú.

Ozval sa aj taxikár so starou Fabiou

Nečakane sa ozval aj vodič taxislužby Ladislav. „MHD alebo limuzín servis. Milujem ľudí, ktorí sa chcú voziť takmer zadarmo a čakajú servis vodiča kráľa Karola. Existuje Hopin, kde sa dajú filtrovať vodiči a celkom slušný je aj Uber. Tiež občas jazdím ako vodič Uberu a sorry, mám starú Fabiu od flotily, ale zabiť sa môžeš aj v novom aute alebo ten vodič môže byť nejaký typu Huliak. Myslím že komfort z cesty záleží aj na vodičovi a jeho schopnostiach,“ hovorí. Práve Hopin a Easy Taxi boli v odporúčaniach pre Lucii medzi ľuďmi najpopulárnejšie. 

Do debaty sa zapojila aj Miroslava. Luciine požiadavky na vodičov sú podľa nej elementárna slušnosť. „Čítať tieto komentáre je na zaplakanie. To, čo pani požaduje je absolútne elementárne, slušné správanie sa a dodržiavanie pravidiel cestnej premávky. A má absolútnu pravdu,“ uzatvára.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: