Od dnes platí na všetkých linkách prázdninový cestovný poriadok. Končia aj ikonické trolejbusy


Začiatok letných prázdnin prinesie zmeny v bratislavskej MHD

Foto: Od dnes platí na všetkých linkách prázdninový cestovný poriadok. Končia aj ikonické trolejbusy Foto: DPB

Začiatok letných prázdnin prinesie veľké zmeny v bratislavskej MHD. Okrem prechodu na letný cestovný poriadok dôjde k úpravám viacerých liniek a v prevádzke tiež skončia ikonické trolejbusy Škoda 25 Tr.

Tieto trolejbusy v hlavnom meste premávajú od roku 2006. Na linke 33 ich nahradia novšie, klimatizované vozidlá. „Vozidlá Škoda 25 Tr, ktoré na ostrovnej linke 33 premávali doteraz, tento rok oslávia 18 rokov. Pri tejto príležitosti sa s nimi v spoločnosti našich cestujúcich a fanúšikov dopravy rozlúčime na špeciálnom podujatí už 6. júla,“ informuje dopravný podnik. Na všetkých linkách sa tiež počas prázdnin viac dostanú k slovu kratšie trolejbusy.


Prázdninový cestovný poriadok začne na všetkých linkách platiť od 1. júla. Počas školských prázdnin nebude premávať študentská linka 7. Okrem toho dopravný podnik zavedie zmeny na nasledujúcich linkách:


Na linke 29, ktorá premáva na trase Malá scéna - Devínska Nová Ves sa počas pracovných dní zmení interval. Linka 30 bude v Lamači odklonená z Vrančovičovej ulice cez Podháj.

Cestujúci smerujúci z Lamača na Patrónku tak budú využívať zastávky MHD v zhodnom smere, ako v súčasnosti obsluhuje linka 63 smerujúca na Patrónku. Zároveň bude linka 30 premávať počas pracovných dní v úseku Lamač – Patrónka častejšie ako doposiaľ,“ pridáva podrobnosti Dopravný podnik Bratislava.

Na linke 70 pribudne nová zastávka Lúčna v Novom Ružinove, čo by malo zlepšiť doravnú obsluhu tejto lokality. Linka 147 bude premávať v upravenej trase Hodžovo námestie - Kalvária - Prokopa Veľkého - Depo Hroboňova. „Prestup na trolejbusové linky sa takto presunie z Búdkovej k Depu Hroboňova,“ priblížil dôležitú zmenu pre cestujúcich DPB.

Zároveň sa upraví aj doba prevádzky účelových liniek 25, 26 a 92, ktorá sa prispôsobí pracovným zmenám v priemyselnom parku.

Zdroj: DPB



Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj