VIDEO: Štrajk v RTVS. Zamestnanci v uliciach Bratislavy žiadajú slobodné médiá


Zamestnanci RTVS v uliciach Bratislavy

Foto: VIDEO: Štrajk v RTVS. Zamestnanci v uliciach Bratislavy žiadajú slobodné médiá
Galéria: 44 fotiek
Foto: Bratislavak.sk

Krátko po obede sa v RTVS začal avizovaný výstražný štrajk. Zamestnanci verejnoprávneho média pochodujú Bratislavou pred ministerstvo kultúry. Upozorňujú tak na nesúhlas s plánmi vlády na zrušenie RTVS a premenu médiá na STVR (Slovenskú televíziu a rozhlas).

Pred budovou rozhlasu sa zhromaždilo niekoľko desiatok zamestnancov. „Máme symbolické počasie, zmráka sa nad našou verejnoprávnosťou,“ komentovali pracovníci RTVS aktuálne daždivé počasie v hlavnom meste. Počas pochodu skandovali heslá „slobodné médiá“ a „referendum.“ Pred ministerstvom kultúry je naplánované protestné zhromaždenie s účasťou verejnosti.


Galéria: 44 fotiek

Zamestnanci oznámili, že v priebehu výstražného štrajku, ktorý naplánovali do 15.30 sa nebudú zapájať do vysielania.


„Zostáva nám už len niekoľko dní na to, aby sme využili všetky zákonné možnosti na kolektívny odpor voči rušeniu RTVS. Už o pár dní bude Národná rada Slovenskej republiky v druhom čítaní rokovať o Zákone o STVR. Ak sa nepostavíme proti tomuto pokusu o likvidáciu verejnoprávnej televízie a rozhlasu, veci naberú raketový spád,“ oznámila Iniciatíva za verejnoprávnosť a nezávislosť v ktorej sú združení nespokojní zamestnanci.

Vedenie RTVS s požiadavkami štrajkujúcich zamestnancov súhlasí. „Požiadavky štrajkového výboru sa v mnohom stotožňujú s názormi manažmentu RTVS, predovšetkým v oblasti plánovaných legislatívnych zmien, financovania inštitúcie a ukončenia útokov na novinárov zo strany politikov,“ stojí v stanovisku vedenia verejnosprávneho média, ktoré zverejnili na sociálnej sieti.





Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj