Robert Fico sa stále nemôže normálne najesť, povedal Kaliňák o stave premiéra


Robert Fico sa stále nemôže normálne najesť, povedal Robert Kaliňák

Foto: Robert Fico sa stále nemôže normálne najesť, povedal Kaliňák o stave premiéra Foto: Úrad vlády

Stav premiéra Roberta Fica je po atentáte naďalej vážny. Minister obrany Robert Kaliňák v relácii Braňo Závodský naživo povedal, že premiér má naďalej problém s jedením. „Je to mimoriadne náročné aj čo sa týka návratu do klasického života, že sa normálne najete, normálne fungujete celý deň a to samozrejme ešte v tomto štádiu nie sme,“ vysvetlil.

Robert Fico prvýkrát po atentáte 5. júna. Vo videu povedal, že atentátnikovi odpúšťa a necíti k nemu nenávisť. Minister obrany povedal, že natočenie takéto videa stálo premiéra celodennú energiu.



Ján Cintula ho postrelil štyrikrát. „Dostal štyri výstrely, tie tri lekári nakoniec relatívne zvládli a v zásade by som povedal, že boli takého ľahšieho charakteru. Ten jeden spôsobil naozaj vážne poranenia brušnej dutiny a tráviaceho traktu, samozrejme aj pohybového ústrojenstva, pretože spôsobil vážne poškodenie panvy aj bedrového kĺbu,“ povedal Kaliňák v relácii. 

Rozhodujúca bola prvá operácie a vďaka zásahu zdravotného personálu bola mimoriadne úspešná. Premiér bol na operačnej sále 5 hodín. Atentátnik Cintula je momentálne na psychiatrickom oddelení trenčianskej nemocnice. Ale nie preto, že by trpel psychickým ochorením. „Je len oddelení kvôli tomu, aby si náhodou nespôsobil nejaké sebapoškodzovanie,“ povedal minister.



Trenčín
Trnava
Žilina
Banská Bystrica
Žilina
Trenčín
Trnava
Nitra
Nitra
Košice
Košice
Prešov
Prešov
Banská Bystrica