Veľká voda v Devíne ohrozuje ľudí aj majetok. Vyhlásili tam mimoriadnu situáciu


V Devíne vyhlásili mimoriadnu situáciu

Foto: Veľká voda v Devíne ohrozuje ľudí aj majetok. Vyhlásili tam mimoriadnu situáciu Foto: František Baxa / Bratislava na fotografiách

Do Bratislavy v predpoludňajších hodinách dorazila povodňová vlna z Nemecka a Rakúska. Najväčšie problémy zatiaľ veľká voda robí v Devíne. Mestská časť totiž leží na sútoky Dunaja a Moravy, a tak tam vyhlásili mimoriadnu situáciu.

Mestská časť ju vyhlásila „na zastavanom území, ktoré je trvale obývané obyvateľmi, ktorí sú vybrežením rieky Dunaj priamo ohrození na živote, zdraví a majetku. Územie je vymedzené lokalitami Pri Sihoti a Stará Horáreň.“

Opatrenia voči vyčíňaniu veľkej vody prijíma v Devíne krízový štáb a bude tak robiť až dokedy nebezpečenstvo nepominie. „Trvanie mimoriadnej situácie sa predpokladá do poklesu hladiny rieky Dunaj a odstránenia následkov tejto udalosti,“ informuje devínska samospráva.



Dunaj bude ešte rásť

Podľa stránky imeteo.sk dosiahla ráno hladina Dunaja 686 centimetrov a voda stúpa aj v priebehu dňa. „Všetko naznačuje tomu, že do večerných hodín bude v našom hlavnom meste hladina Dunaja ešte stúpať až do výšky okolo 770 cm a očakáva sa nárast hladiny o ďalších približne 30 cm,“ uvádza stránka.

Mesto už včera prijalo protipovodňové opatrenia. Na viacerých miestach osadili zábrany a vrecia s pieskom. Niektoré časti Tyršovho nábrežia boli uzavreté.



Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj