FOTO: Do Bratislavy dorazila povodňová vlna z Nemecka a Rakúska, Dunaj stále stúpa


Hladina Dunaja stále stúpa

FOTO: Do Bratislavy dorazila povodňová vlna z Nemecka a Rakúska, Dunaj stále stúpa
Galéria: 11 fotiek
Foto: Redakcia

Do Bratislavy dnes dorazila povodňová vlna z Nemecka a Rakúska. Hladina Dunaja stúpla na zatiaľ najvyššiu úroveň, výraznejšie stúpanie sa už neočakáva. Slovenský hydrometeorologický ústav predpokladá, že vysoká voda bude kulminovať vo štvrtok 6. júna v ranných hodinách..

Najvyššiu úroveň rieka zatiaľ dosiahla ráno v Devíne. „Najvyššiu meranú hodnotu pre stanicu Devín dosiahla hladina o 7:45 h, kedy sa pohybovala na úrovni 688 cm a dosiahla dvojročnú povodeň. Na stanici Devín - Lom dosiahla hladina ešte vyššie hodnoty, k 7:45 h to bolo 727 cm,“ informuje portál imeteo.sk. V Devíne došlo k zaliatiu povodňového územia a voda tak nenarobila väčšie škody.

Do centra mesta dorazí povodňová vlna predpoludním medzi 9.00 až 11.00. V Bratislave už včera vykonali viaceré protipovodňové opatrenia. Na Tyršovom nábreží a v Sade Janka Kráľa osadili zábrany a taktiež vrecia s pieskom.

Na to ako vyzerá rozvodnený Dunaj sme sa boli pozrieť priamo pri rieke. Viac nájdete vo fotogalérii.

100-ročná veľká voda v Nemecku

Vysoká voda na našom úseku Dunaja je zapríčinená obrovským stúpaním hladiny rieky v Nemecku a Rakúsku. To bolo spôsobené vytrvalými dažďami. Bavorsko sužovali záplavy na úrovni 100-ročnej vody. Najhoršia situácia bola v meste Passau na sútoku Dunaja s riekou Inn, voda tam stúpla až takmer na úroveň 10 metrov a zaplavila ulice. „Podľa dát ide v Passau o najvýraznejšiu povodňovú vlnu za uplynulých najmenej 10 rokov. Voda zaplavila staré mesto a aj sútok s riekou Inn,“ píše portál imeteo.sk.





Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj