FOTO: Vrak z Košickej ulice je na spoplatnenom parkovisku už mesiace. Obyvatelia hovoria o požiarnom riziku


Vrak auta je na Košickej ulici mesiace. Čo hovoria obyvatelia?

FOTO: Vrak z Košickej ulice je na spoplatnenom parkovisku už mesiace. Obyvatelia hovoria o požiarnom riziku
Galéria: 4 fotky
Foto: Bratislavak.sk

Vraky v Bratislave trápia obyvateľov mesta. Sú v dezolátnom stave a prebývajú v nich ľudia bez domova. Na jeden taký upozornil aj anonymný profil v skupine Ružinov - ECHO RužinovčanovRužinov sa úspešne rozrastá, a nie len o luxusne byty. Tento v lokalite priamo na rohu Košickej a Chalupkovej. Toto nie je opustený vrak, v tomto sa reálne býva!“ uvádza anonymný profil. Obyvatelia mesta ho však usmernili, že nejde o ružinovský vrak. Tento sa nachádza v Starom Meste. 

„Na rohu Košickej a Mlynských nív je podobný, tiež obývaný vrak. Možno by stálo za to, venovať sa práve jemu. Je v Ružinove,“ píše Braňo. Našej redakcii sa podarilo spomínaný vrak odfotiť ešte v máji. Nachádza sa na Košickej ulici pri zastávke trolejbusov 72 a 42, na spoplatnenom parkovisku.

Jeho kolesá vyzerajú byť zapustené v cemente. Čelné sklo je prasknuté a zadné okno na pravej strane je úplne rozbité, prekrýva ho plachta. Auto nemá žiadne poznávacie značky a podľa našich informácií je na mieste už naozaj dlhý čas, niekoľko mesiacov. 


Galéria: 4 fotky

Mestská polícia nestíha…normál stav. Ale zasa, ak nerobia obyvatelia auta bordel, neobťažujú ľudí a veľkú špinu, nech si žijú po svojom,“ myslí si Dušan. Martina si zas myslí, že by takýto vrak bol na mieste v civilizovanej krajine len niekoľko dní. Iní obyvatelia zas hovoria o hygienickom a požiarnom riziku. 

S otázkami o pôvode a stave auta sme kontaktovali aj mestskú časť a mestskú políciu. „V prípade, ak hliadka mestskej polície vlastnou činnosťou nájde alebo je upozornená na vozidlo, ktoré vykazuje známky starého vozidla (vraku), je z našej strany zabezpečená fotodokumentácia a následne prípad odovzdávame príslušnému správcovi komunikácie, mestskej časti alebo hlavnému mestu, ktorý je oprávnený vo veci ďalej konať. Vami uvedený vrak vozidla evidujeme, bol zadokumentovaný a prípad sme odovzdali na doriešenie sekcii životného prostredia hlavného mesta,“ odpovedala hovorkyňa mestskej polície Barbora Krajčovičová. Na stanovisko mestskej časti stále čakáme.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov




Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj