VIDEO: Skatepark pod Mostom SNP je v kurze. Deťom na skejtoch však chýbajú prilby, všimli si Bratislavčania


Foto: VIDEO: Skatepark pod Mostom SNP je v kurze. Deťom na skejtoch však chýbajú prilby, všimli si Bratislavčania Foto: Metropolitný inštitút Bratislavy

Nový skatepark na petržalskej strane Dunaja otvorili doslova len pred niekoľkými dňami a aj to prispieva, k tomu, že ho navštevuje množstvo záujemcov o adrenalínovú zábavu. Vyskúšať si rampy priamo pod Mostom SNP chcú nielen skejťáci, ale aj kolobežkári, či jazdci na BMX bicykloch.

Veľkú diskusiu pod videom zo športoviska na sociálnej sieti vyvolali chýbajúce prilby na hlavách skejterov. Nejde pritom len o mladých ľudí, ale často aj o deti. Stačí malá neopatrnosť, zlý pohyb, alebo neodhadnutie situácie a zranenie s nepeknými následkami, môže byť na svete.


„Nechcem byť hnidopich…ale pozerám, že detičkám chýbajú helmičky“ okomentovala video čitateľka Zuzana. „Súhlasím, mali by mať,“ zareagoval autor videa, ktorý na sociálnej sieti vystupuje pod menom Chcemebyvat.


Nie všetky komentáre však chýbajúce prilby na hlavách detí vyčítali. „Koľkí z vás nosili helmu, keď ste boli malí?“ Ozval sa Štefan. „Vôbec nie som proti prilbám a považujem to za správnu vec. Ale všetko má svoje hranice a nič sa nemá preháňať.“

Fakt je ten, že v minulosti sa prilby nenosili ani pri jazde na bicykli. Dnes je prilba povinná pre deti do 15 rokov a nosí ich aj väčšina dospelých cyklistov. Výbavu pre skejterov však zákon nijakým spôsobom nereguluje a zodpovednosť by mala byť na samotnom mladom športovcovi, alebo na jeho rodičoch.

Diskusiu o bezpečnosti a prilbách uzavrel sám autor videa. „K téme prilba. Mne v 2018 pravdepodobne zachránila život. Jednoznačne ju teda odporúčam nosiť. Jazdím / skáčem na bicykli cez 30 rokov a človek časom zistí, že prilba je vážne dobrá vec.“

A pridal aj fotografiu, ktorá dokazuje, že spadnúť na bicykli, ale pravdepodobne aj na skejte, nie je veru žiadna maličkosť a prilba môže zachrániť život.

Zdroj: FB Chcemebyvat