Bratislave hrozia povodne. Hranicu prvého povodňového stupňa môže Dunaj dosiahnúť už dnes v noci


Dunaj v Bratislave v noci prekročí hranicu povodňového stupňa

Foto: Bratislave hrozia povodne. Hranicu prvého povodňového stupňa môže Dunaj dosiahnúť už dnes v noci Foto: Facebook/Bratislava - hlavné mesto SR

V posledných dňoch zasiahli Slovensko výrazné búrky, ktoré sa odrazili aj na hladine vôd na našom území. Bratislavu však dnes večer čaká nová nástraha, pretože Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) predpovedá, že Dunaj prekročí hranicu 1. povodňového stupňa.

Spravodajský portál o počasí iMeteo.sk vysvetľuje, že sa to môže stať kvôli povodňovej vlne, ktorá sa naše územie ženie z Nemecka a Rakúska. Rozsiahle, až 100-ročné povodne totiž sužujú prakticky celé južné Nemecko, pričom voda sa valí po riekach Inn, Salzach, no predovšetkým Dunaj.

Toky všetkých troch riek sa stretávajú v nemeckom meste Passau, odkiaľ postupuje cez Rakúsko až na Slovensko. Na úseku Dunaja v Bratislave určili o 15:15 hod. hodnotu vodného stavu na 609 centimetrov, pričom na prelome dní by mala podľa predpovede prekročiť 650 centimetrov.

Portál iMeteo.sk dodáva, že prekročenie tejto hranice v Bratislave nebude konečná hodnota a Dunaj by mal stúpať aj naďalej. Avšak neočakáva rozsiahle problémy a pripomína, že vodohospodári sú v pohotovosti a prijímajú potrebné opatrenia.



Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj