Strana Hlas-SD má nového predsedu. Na jej čele bude stáť Matúš Šutaj Eštok


Matúš Šutaj Eštok sa stal novým predsedom Hlasu

Foto: Strana Hlas-SD má nového predsedu. Na jej čele bude stáť Matúš Šutaj Eštok Foto: Facebook/Matúš Šutaj Eštok

Po tom, čo prezidentské voľby vyhral Peter Pellegrini, sa dlho diskutovalo o tom, kto nahradí jeho funkciu predsedu v strane Hlas-SD. Po dnešnom v poradí štvrtom pracovnom sneme strany v Košiciach je jeho meno už známe. Stal sa ním Matúš Šutaj Eštok. Okrem predsedu sa volil aj piaty podpredseda strany, ktorého funkciu bude plniť Tomáš Drucker.

V úvode svojho prvého prejavu v novej funkcii sa novozvolený predseda poďakoval Petrovi Pellegrinimu za všetko, čo pre stranu urobil. Aj napriek tomu, že Peter Pellegrini vo svojej funkcii končí, na dnešnom sneme sa rozhodlo o vzniku novej funkcie, takzvaného zakladajúceho predsedu strany. Prostredníctvom nej bude môcť naďalej vyjadriť svoj názor na príslušných straníckych fórach.

Vo svojom príhovore netajil ani to, že strana Hlas-SD si na základe platnej koaličnej zmluvy robí nárok na pozíciu predsedu Národnej rady. Podľa jeho slov im v jej zmysle v momentálnej situácii náleží.

„Chceme jasne garantovať, že Hlas bude naďalej stabilizujúcim prvkom vládnej koalície,“ vyjadril Matúš Šutaj Eštok podporu súčasnej vláde. Zároveň premiérovi Robertovi Ficovi zaželal skoré uzdravenie.


Voličom Hlasu prisľúbil, že strana bude ešte usilovnejšie pracovať na tom, aby sa obyvateľom našej krajiny žilo lepšie. Ako sociálni demokrati sa chcú naďalej primárne starať o najzraniteľnejšie skupiny obyvateľstva, či už dôchodcov, chorých alebo deti. V súvislosti s tým ich pozval k európskym voľbám, ktoré sa budú konať už ďalší týždeň.

„Nebudú to voľby len o tom, kto nás bude zastupovať v Európskom parlamente, bude to aj o tom, či chceme na Slovensku riešiť budúcnosť vo volebných miestnostiach alebo s pištoľami v ruke na námestiach,“ uviedol.





Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj