Bratislavčan Adam Ružička vstupuje do KHL. Incident s bielym práškom ich neodradil


Adam Ružička vstupuje do KHL aj napriek incidentu s bielym práškom

Foto: Bratislavčan Adam Ružička vstupuje do KHL. Incident s bielym práškom ich neodradil Foto: Instagram/spartak_hc

Dvadsaťpäťročný Bratislavčan Adam Ružička vstupuje do ruskej KHL. Zmluvu podpísal so Spartakom Moskva, klub to oznámil na sociálnom médiu. Svoj vstup do KHL nedávno oznámil aj obranca Mário Grman, ktorý Slovensko reprezentoval aj na tohtoročných majstrovstvách.

Prečo ide Ružička do Ruska?

„Som rád, že všetko dopadlo takto - stal som sa súčasťou takého seriózneho klubu, akým je Spartak Moskva. Obzvlášť sa teším, že budem hrať po boku manžela mojej sestry Michala Čajkovského - a okrem neho je v tíme veľa skvelých hráčov. Chcem odkázať všetkým fanúšikom Spartaka, že sa už neviem dočkať začiatku novej sezóny a našich víťazstiev s vami!“ povedal Ružička na webe klubu.



Hokejista predtým pôsobil v americkej NHL v klube Arizona Coyotes. Jeho americký sen však skončil v momente, keď zverejnil video s bielym práškom. Ružička mal pred sebou tanier s bielym práškom a kreditnou kartou. Prášok bol uhladený do bielej čiary, ako keby bol pripravený na vdýchnutie nosom. V zábere tiež vidieť takmer vypitú fľašu vína.

Vedenie klubu sa preto rozhodlo konať a mladého Slováka zaradilo na takzvanú waiver listinu, s cieľom ukončiť jeho kontrakt. Bez klubu bol od februára, až kým sa ho neujala ruská KHL.