Zuzane sa v Rovinke stratili kačky. Rapotačky chodia na dedinské drby, hovoria susedia


Po Rovinke sa túlajú kačky. Susedia hovoria, že chodia na dedinské drby

Foto: Zuzane sa v Rovinke stratili kačky. Rapotačky chodia na dedinské drby, hovoria susedia Foto: Facebook/skupina Rovinka

Zdá sa, že klebetné na dedine nie sú len miestne babičky, ale aj domáca zver. Zuzana zverejnila vo facebookovej skupine Rovinka upozornenie, že sa jej stratili kačky. „Po Rovinke behajú kačky. Videli ste ich niekto prosím? Boli videné včera na Školskej ulici. Nie, do školy nepatria. Vybrali sa v noci na prechádzku,“ napísala. 

Pod príspevkom sa začala milá diskusia. Arnold hovorí, že kačky chodia na párty každý deň. Kačky rapotačky chodia asi na dedinské drby. Sú krásne, len nech sa vám vrátia,“ hovorí Daniela. Iný z obyvateľov zas potvrdil, že chodia aj na jeho ulicu, k miestnemu jazeru.

„Minule som chytal ryby a prišli až ku mne,“ povedal Jarmo. Majiteľka Zuzana sa ho pýta, či to náhodou neboli divoké kačky. „Oni sú trocha menšie. Naše sú Indický bežec,“ vysvetľuje. Jarmo tvrdí, že kačky boli krotké a veľmi prítulné a takmer ich pohladkal. Zuzana na to reaguje, že v tom prípade to jej kačky neboli.

Na návštevu pozýva kačky rapotačky aj Sandra. Pár rúk (alebo krídel) navyše sa v záhrade predsa len zíde. „Mohli by aj k nám zbehnúť povyberať slimákov zo záhonov,“ dodáva.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj