VIDEO: Pitbully boli využívané na psie zápasy. Odhalila ich policajná akcia Anubis


V policajti sa našli psy používané na zápasy

Foto: VIDEO: Pitbully boli využívané na psie zápasy. Odhalila ich policajná akcia Anubis Foto: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

V uplynulých dňoch prebehla v mnohých krajoch veľká policajná akcia s názvom ANUBIS. Zameraná bola na odhalenie organizátorov nelegálnych psích zápasov. Tie sú na Slovensku, žiaľ, stále smutnou realitou.

Enviropolicajti spoločne s úradnými veterinárnymi lekármi a znalcami vykonali niekoľko domových prehliadok, pri ktorých našli desiatky psov. Išlo predovšetkým o samce a suky plemena pitbullteriér. Okrem toho objavili množstvo nástrojov a predmetov, ktoré dokazujú účasť zvierat na nelegálnych zápasoch.

„Našli sme množstvo dôkazov súvisiacich s nelegálnou činnosťou: bežiace pásy pre psov, drevené činky, kusadlá, páčidlá na otváranie papule, veterinárne preukazy, čipy, zdravotnícky materiál, steroidy a ďalšie neznáme látky, ako aj mobilné telefóny, fotoaparáty, USB kľúče a poznámkové bloky. Tieto dôkazy sú predmetom znaleckého skúmania,“ informovala polícia.


Predtým, než polícia pristúpila k domovým prehliadkam, pracovali na odhalení protizákonnej činnosti a získaní potrebných dôkazov viacerí experti. Páchateľom hrozí za trestný čin organizovania zápasov zvierat až 5 rokov za mrežami.

„Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie, aktuálne nie je možné poskytnúť bližšie informácie,“ dodala polícia, ktorá zverejnila aj videozáznam z jedného zápasu. Upozorňujeme, že nie je vhodný pre slabšie povahy!




Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj