VIDEO: Bratislavskí policajti si všimli uvoľnené skrutky na kolese kamiónu. Predišli tak veľkému nešťastiu na D1


Bratislavskí policajti pomohli vodičovi kamiónu na diaľnici D1

Foto: VIDEO: Bratislavskí policajti si všimli uvoľnené skrutky na kolese kamiónu. Predišli tak veľkému nešťastiu na D1 Foto: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

O tom, že policajti by mali mať dobrú kondičku, asi netreba nikoho presviedčať. Príbeh z bratislavskej diaľnice D1 však svedčí o tom, že pomôcť môžu aj dobré oči a všímavosť. Ak by si totiž bratislavskí policajti na ceste nevšimli závadu na návese okoloidúceho kamiónu, dopadnúť to mohlo zle nedobre.

„Policajti Diaľničného oddelenia PZ v Bratislave si počas jazdy po diaľnici D1 všimli kamión, ktorý mal na kolese návesu viditeľný problém, o ktorom vodič netušil. Nákladné vozidlo sa im podarilo na odbočke na Blatné zastaviť. Vodič bol upozornený na poškodené koleso, ktorému chýbali skrutky a problém začal okamžite riešiť,“ uviedla bratislavská krajská polícia na sociálnej sieti.

Čo by hrozilo, nebyť všímavých a pohotových policajtov? Ak by sa koleso uvoľnilo, tak možno aj prevrátenie návesu. Len ťažko si predstaviť, čo by sa na diaľnici dialo potom. „Nebyť všímavých policajtov, tak by naplno vyťažená diaľnica D1 skončila s minimálne dopravnou nehodou, ktorá by opäť ochromila dopravu na niekoľko hodín. Kolegovia dobrá práca,“ dodáva polícia.




Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj