Karaván, v ktorom prebýval muž bez domova, z Baltskej odtiahli. Boli okolo neho exkrementy a potkany


Kde skončil muž bez domova z Baltskej? Jeho karaván odtiahli

Foto: Karaván, v ktorom prebýval muž bez domova, z Baltskej odtiahli. Boli okolo neho exkrementy a potkany Foto: Facebook/PODUNAJSKÉ BISKUPICE - BRATISLAVA (komunitná skupina)

Podunajské Biskupice sa rozhodli rázne riešiť problém s pribúdajúcimi vrakmi v mestskej časti. Odstránili viaceré z nich. „Včera nám konečne vzlietla prvá “lastovička” na Baltskej, páni pokračovali ďalej smerom na parkovisko Bieloruská a následne na Geologickú. Áno, vieme, vrakov máme na sídlisku veľa, ale konečne sme sa aj v tomto smere posunuli v správnom smere,“ napísal poslanec Matúš Mendl ešte 17. mája. 

Včera z Baltskej ulice odstránili aj starý karaván, v ktorom prebýval muž bez domova. Obyvatelia sa na neho sťažovali viackrát pre zápach a exkrementy na parkovisku. „Som zvedavá, kde sa nasťahuje teraz… toto bolo jeho tretie stanovište, ktoré evidujem,“ tvrdí obyvateľka Alžbeta.

Čo sa s mužom stalo a kde skončil jeho karaván sme sa pýtali aj mestskej časti. Ján Borčin z referátu médií a marketingu potvrdil, že bol muž vyzvaný, aby karaván z miesta odstránil. Keď tak po 60-dňovej lehote neurobil, mestská časť sa rozhodla konať a karaván odtiahla na odstavnú plochu odťahovej služby v Bernolákove. 


„V súvislosti s prítomnosťou prívesu na Baltskej ulici mestská časť zaznamenala množstvo podnetov a upozornení od občanov, či už v osobnej komunikácii alebo na sociálnych sieťach, ktoré okrem iného poukazovali na znečistené a nehygienické prostredie, ktoré priťahuje na túto verejnú plochu aj škodcov (potkany) – čo sa potvrdilo aj počas dnešného odtiahnutia prívesu,“ vraví Bočin.

Kde bude muž bývať teraz nie je jasné. Podľa hovorcu mal naznačiť, že o pomoc požiada jednu z organizácií, ktorá sa ľuďom bez domova v Bratislave venuje: „Pán, ktorý príves obýval, konštatoval, že si je vedomý, že takýto karaván na tento verejný priestor nepatrí. Naznačil, že sa zvažuje presunúť do jedného z bratislavských útulkov pre ľudí bez domova.“

Organizácií DePaul a Vagus sme sa pýtali, či ich muž z Baltskej nepožiadal o pomoc a či o prípade majú nejaké informácie. DePaul o mužovi vedomosť nemá a z Vagusu sme do uzávierky článku odpoveď nedostali.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj