Taraba chce na Zomri poslať policajtov. Koaličným politikom prekáža satirická stránka


Politici volajú po zrušení stránky Zomri

Foto: Taraba chce na Zomri poslať policajtov. Koaličným politikom prekáža satirická stránka Foto: Denník N

Stránka Zomri sa za 8 rokov svojho pôsobenia dostala medzi najobľúbenejšie účty slovenského Facebooku. Humorné a satirické kometovanie verejného a politického diania si získalo státisíce sledovateľov. A to nielen medzi mladými ľuďmi, širokovou verejnosťou, ale aj medzi politikmi. Po atentáte na prieméra Roberta Fica sa však populárna stránka ocitla v hľadáčiku viacerých koaličných politikov.

Taraba volá na Zomri políciu

Azda najostrejší je minister životného prostredia Tomáš Taraba. Vicepremiér volá dokonca po tom, aby sa Zomri venovala polícia.

„ZOMRI - už podľa názvu, by malo byť osobitným centrom záujmu orgánov činných v trestnom konaní. Historicky je škandálom, že tento nástroj hejtu, troch chlapcov s vreciami na hlavách, tu OČTK takú dobu prehliadali,“ napísal minister na Facebooku.

Napriek tomu, že neuviedol žiadne dôvody, prečo by satirickej stránke mali venovať pozornosť OČTK, množstvo Tarabových priaznivcov v komentároch pod statusom, iniciatíve tlieska.

„Teraz máte opodstatnenú šancu zrušiť tieto protislovenské stoky. Načo čakáte?,“ Opýtal sa Tarabu Michal, a minister mu priamo odpovedal: „Nečakáme na nič, všetko sa zákonne pripravuje.“

Konkrétnejší je v ťažení proti Zomri predseda SNS Andrej Danko. Práve tento politik bol v minulosti častým terčom humoru a satiry, ktorá sa na stránke objavovala.


Danko spája Zomri s atentátom

„Považujete za normálne, že máme stránku ZOMRI, keď nám tu strieľali na premiéra?“ Pýta sa sugestívne podpredseda parlamentu. Ako konkrétne satirická stránka súvisí s atentátom však nevysvetlil.

Samotné Zomri sa pritom od atentátu nevenuje domácim politickým témam. Zatiaľ posledný status venovali herečke Zdene Studénkovej a najčastejšou témou sú pre nich v posledných dňoch hokejové majstrovstvá sveta.

Po atentáte Zomri premiérovi vyjadrilo sústrasť a zdieľali napríklad výzvy polície na upokojenie vášní, či spoločný návrh prezidentky Zuzany Čaputovej a novozvoleného prezidenta Petra Pellegriniho na okrúhly stôl politických strán.

Stíhaný extrémista zverejnil fotku dieťaťa

Asi najďalej zatiaľ zašiel políciou hľadaný extrémista Daniel Bombic, ktorý zverejnil fotky údajného admina Zomri. Nachádza sa medzi nimi aj fotografia, ako vedie dieťa do škôlky. Bombic uviedol aj miesto, kde sa škôlka nachádza. Bombic je na Slovensku trestne stíhaný a aktuálne sa nachádza vo Veľkej Británii. Hosťami jeho diskusií na sociálnej sieti bol napríklad premiér Robert Fico, alebo minister vnútra Matúš Šutaj Eštok.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj