NAKA prehľadala strelcovi byt, už má aj advokátku. Fico si pamätá všetky detaily útoku, priznal Pellegrini


Atentátnikovi prehľadala NAKA byt, už má aj dvokátku

Foto: NAKA prehľadala strelcovi byt, už má aj advokátku. Fico si pamätá všetky detaily útoku, priznal Pellegrini Foto: Facebook/Slovenskí branci

Strelca Juraja Cintulu previezli z Handlovej do jeho bytu v Leviciach. Byt prehľadávala NAKA. Informovala o tom TV Markíza.

Policajti mali do bytovky vojsť skoro ráno, na miesto ho priviezlo špeciálne komando Lynx. Zdržali sa tam niekoľko hodín, kým nezaistili stopy a nevykonali domovú prehliadku. Podľa TV Markíza mali policajti z bytu vyniesť dokumenty a počítač. 

Cintula v byte býval spolu s manželkou. Tá však v byte nebola z bezpečnostných dôvodov. Jej manžel je aktuálne je obvinený z úkladnej vraždy z pomsty na chránenej osobe v štádiu pokusu. 

Už má advokátku

Atentátnik už má aj svoju advokátku. Pred súdom ho bude zastupovať Martina Čierna z Nitry,  ktorá bola vygenerovaná ex offo (z úradnej moci, pozn. red.).

„Áno, prevzala som zastupovanie Juraja Cintulu, bola som vygenerovaná ex offo. Poviem vám len to, že som to prevzala,“ povedala portálu Startitup.


Fico si všetko pamätá

Premiér si pamätá, čo sa stalo. Bol prekvapený, ako sa to mohlo stať a ako rýchlo sa to zomlelo,“ povedal v televízii TA3 novozvolený prezident Peter Pellegrini. Fica navštívil v banskobystrickej nemocnici ešte včera a verejnosť informoval, že premiér stále bojuje o život, aj napriek tomu, že je jeho stav nateraz stabilizovaný. 

Podľa Pellegriniho Fico neutrpel šok a bol pri vedomí aj pri prevoze do Banskej Bystrice. „Ako je mu poskytovaná prvotná starostlivosť, ako ho prevážajú do Handlovej, vrtuľníkom do Banskej Bystrice ako sa ho ujali lekárske tímy na urgentom príjme, až keď išiel na operačnú sálu, bol uspaný. Dovtedy bol pri vedomí,“ vysvetľuje Pellegrini.

Prevozom premiéra do Bratislavy sa bude zaoberať lekárske konzílium. Premiér je po náročnej päťhodinovej operácii, podľa Pellegriniho sa počas návštevy zmohol len na pár viet.

Preverovala ho ŠtB

Atentátnika za bývalého režimu mala preverovať ŠtB, pretože vystupoval proti komunistom a šíril protirežimové letáky. Štátna bezpečnosť ho evidovala ako preverovanú osobu pod krycím menom Ďuro. Podľa informácií Aktualít sa jeho meno nachádza v registračných protokoloch zväzkov ŠtB na stránke Ústavu pamäti národa.

Jeho spis ústav odmietol vydať s tým, že ide o príkaz zhora. Generálna prokuratúra, ktorá vec dozoruje, uvalila na prípad informačné embargo.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj