VIDEO: Kampaň proti podvodom? Polícii pomáha Ego z podvodnej kauzy piešťanského CT


Foto: VIDEO: Kampaň proti podvodom? Polícii pomáha Ego z podvodnej kauzy piešťanského CT Foto: Instagram

Polícia sa v novej kampani rozhodla zakročiť proti podvodníkom. Spolupracuje s nimi raper Ego z kauzy piešťanského CT a Jovinčeko, ktorý verejnosť nedávno zaviedol s vykradnutou prevádzkou.

„Podvodné hitovečky sú našou novou preventívno-vzdelávacou kampaňou, ktorú sme pripravili v spolupráci s kolegami z Odboru kriminálnej polície Prezídia Policajného zboru. Vážime si, že ju podporili aj populárni slovenskí influenceri,“ uvádzajú policajti.


Malý problém je v tom, že minimálne jeden z influencerov, s ktorými proti podvodom bojujú, nemá úplne čistý štít. Raper Michal Straka, známy pod umeleckým menom Ego bol obvinený v kauze piešťanského CT. V roku 2012, kedy bol Ego v jej dozornej rade, nemocnica kúpila prístroj od spoločnosti Medical Group SK za takmer 1,6 milióna eur. Je to viac ako dvojnásobok toho, čo zaplatili susedné nemocnice. 


V orgánoch firmy Medical Group SK vtedy pôsobil bývalý podpredseda parlamentu a Smeru-SD Pavol Paška. Obvinených bolo deväť ľudí a o kreslo prišla ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská a podpredsedníčka parlamentu a funkcionárka Smeru-SD v Trnave Renáta Zmajkovičová.

Podvod s vykradnutou prevádzkou

Na kampani sa podieľali aj influenceri Adam Berger a Filip Jovanovič, ktorého verejnosť pozná ako Jovinečka. Práve on sa minulý mesiac nechvaľne preslávil svojou platenou spoluprácou s istou poisťovňou. Influencer za ňu zožal vlnu kritiky. Najskôr natočil video o tom, ako mu v Bratislave vykradli prevádzku, na druhý deň na sociálnom médiu oznámil, že išlo o promo podnikateľského poistenia. 

Do podvodu zatiahol aj šéfa HAKA, Štefana Farkaša, ktorý o platenej spolupráci nevedel. V dobrej viere Jovanovičov príspevok prezdieľal, aby mladému podnikateľovi pomohol dolapiť vinníka. Vo videu, v ktorom Jovinečko spoluprácu vysvetľuje, účinkuje aj boxer a influencer Adam Berger. Aj on pomáha polícii v aktuálnej kampani.

Za túto spoluprácu vraj influenceri nedostali ani cent. Polícia na sociálnej sieti uviedla, že ich vystúpenia vo videách honorované neboli.