×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

VIDEO: Opilcovi na Obchodnej nepomohol, ale ho prešacoval. Našiel mobil a peňaženku, prišiel o ne po krátkej naháňačke


Foto: VIDEO: Opilcovi na Obchodnej nepomohol, ale ho prešacoval. Našiel mobil a peňaženku, prišiel o ne po krátkej naháňačke Foto: FB Mestská polícia Bratislava

Obchodná ulica je jedným z centier nočného života v Bratislave. Svoje o tom vedia nielen návštevníci početných pubov, podnikov, hostincov, či reštaurácií priamo na Obchodnej a v jej okolí, ale aj mestskí policajti. Práve oni si pripísali úspešný zásah proti zlodejovi, ktorý chcel využiť „spoločenskú únavu“ muža ležiaceho na zemi.

Všetko sa začalo po tom, ako sa pri opilcovi, ktorý nebol schopný chodiť, pristavil cyklista. Mestskí policajti situáciu sledovali na kamere a tak videli všetko v priamom prenose.

„Na prvý pohľad sa zdalo, že mu ide pomôcť, ale opak bol pravdou. Cyklista mu prekontroloval vrecká a vytiahol z nich mobilný telefón a peňaženku,“ opisuje krádež mestská polícia na sociálnej sieti.


Policajti aj preto na situáciu okamžite zareagovali. Najprv sa pristavili pri opitom ležiacom mužovi, aby sa uistili, že je v poriadku. Potom začali zlodeja prenasledovať a dostihli ho o niekoľko minút na Lazaretskej ulici.

„Na výzvy aby zastavil a zosadol z bicykla nereagoval a pokračoval v úteku. Hliadke sa ho po pár metroch podarilo zadržať na Špitálskej ulici.“ Vyvliecť sa z rúk zákona sa zlodej pokúšal ešte aj vtedy, keď ho už policajti držali. Už nie útekom, ale výhovorkami. „Políciu sa snažil presviedčať, že mužovi pomáhal len na nohy a nekradol. Avšak záznamy z kamier dokazujú opak,“ uzatvára metská polícia.


Prečítajte si viac: