×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Predstavili sa ako policajti a lúpili. Praví bratislavskí muži zákona násilníkov hneď chytili a posadili do väzby


Foto: Predstavili sa ako policajti a lúpili. Praví bratislavskí muži zákona násilníkov hneď chytili a posadili do väzby Foto: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Dvaja lúpežníci trestný čin spáchali ešte minulý piatok v skorých ranných hodinách. Vo Vlčom hrdle sa poškodeným predstavili ako príslušníci kriminálnej polície a pustili sa hneď do akcie.

„28-ročný Tibor H. ihneď fyzicky napadol jedného z poškodených a žiadal od neho mobilný telefón a finančnú hotovosť. Po ďalších úderoch do tváre nasledovalo odcudzenie peňaženky. 23-ročný Karol V. násilím odtiahol druhého poškodeného ku stromu, kde ho fyzicky napadol a následne mu začal prehľadávať batoh, z ktorého zobral mobilný telefón a elektroniku,“ informuje polícia na sociálnej sieti.

Z lupu sa však dlho netešili. Skutoční policajti svoju prácu odviedli omnoho lepšie ako páchatelia, ktorých zadržali krátko po čine. „Krátko po skutku sa obaja páchatelia dali na útek, pričom jedného z nich sa podarilo na mieste zadržať. Ďalší bol následne spozorovaný a zadržaný na zastávke mestskej hromadnej dopravy neďaleko miesta udalosti.“

Vyšetrovateľ následne voči obom zadržaným vzniesol obvinenie pre zločin lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva. Oboch obvinených vzali do väzby.

Prečítajte si viac: