Vyšetrovateľ obvinil falošného lekára a policajta. Podvodníci takto okrádali seniorov


Polícia obvinila podvodníkov. Takto okrádali seniorov

Foto: Vyšetrovateľ obvinil falošného lekára a policajta. Podvodníci takto okrádali seniorov Foto: pixabay.com

Policajný vyšetrovateľ obvinil dvoch podvodníkov. Dvadsaťosemročný Vincent O. a štyridsaťdvaročný Ladislav G. sú obvinení zločin podvodu spáchaného formou spolupáchateľstva. Muži sa spoločne dohodli, že sa obohatia na senioroch. Informovala o tom bratislavská polícia na sociálnej sieti.

Čo sa stalo?

Jeden z nich mal doobeda telefonicky kontaktovať seniorku. Vydával sa za policajta a tvrdil jej, že jej banku sleduje polícia a niekto sa ju chystá vykradnúť. Pre seniorku poslali auto, ktoré ju do banky odviezlo a falošný policajt jej dal pokyn, aby peniaze previedla na jeho účet. 

Sumu vo výške 8-tisíc eur páchatelia vybrali v bankomate v okrese Lučenec. Okrem toho okradli aj inú seniorku. Namiesto falošného policajta jej volal lekár, ktorý ju informoval o dopravnej nehode jej vnuka. 

„Falošný lekár seniorke povedal, že jej vnuk má prehryzený jazyk a nemôže dobre hovoriť a prosí o pomoc, aby nešiel za dopravnú nehodu do väzenia,“ vraví polícia. Podvodníci opäť žiadali 8-tisíc eur. Seniorka si polovicu sumu musela dokonca požičať od suseda a pridala k tomu ešte svojich 500 eur. Tiež ich vložila na bankový účet podvodníkov.

„Obaja obvinení muži boli dôslednou operatívno – pátracou činnosťou stotožnení. V prípade preukázania viny pred súdom obom hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov,“ informuje polícia.



Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj